Kääk, jalkani hikoilevat!

  • 0514_hikoilevatjalat

Jalkojen hikoiluun voi kokeilla antiperspirantteja.

Jalkani hikoilevat. Mikä siihen auttaisi?

Kati Asal, farmaseutti, Koivukylän apteekki:

Elimistö tasaa hikoilun avulla ruumiin lämpötilaa. Vuorokaudessa hikirauhasten kautta voi haihtua puoli litraa vettä. Jos hikeä erittyy niin paljon, että se häiritsee normaaleja sosiaalisia tilanteita, tuhrii vaatteita tai vaikeuttaa työntekoa, puhutaan liikahikoilusta.

Jalkojen liikahikoilu on usein perinnöllistä, ja se ­alkaa useimmilla jo lapsuudessa. Lisääntynyt hikoilu­ voi joskus myös johtua erilaisista sairauksista, kuten vaihdevuosista tai kilpirauhasen liikatoiminnasta.

Liikahikoilun hoitoon voi kokeilla antiperspirantteja. Niiden alumiinisuolat turvottavat hikirauhasen tiehyen tukkoon, jolloin hiki imeytyy takaisin elimistöön. Tehokkaimmat antiperspirantit ovat alumiinin vedettömiä alkoholiliuoksia ja suihkemuotoisina jaloille helposti annosteltavissa. Herkkäihoisille vahvat tuotteet voivat aiheuttaa kirvelyä ja ihoärsytystä. Valikoimista­ löytyy myös alkoholittomia antiperspirantteja. Kenkien ja sukkien materiaalin valintaan kannattaa myös kiinnittää erityistä huomiota liikahikoilun yhteydessä.

0514_tripledry

Jos alumiinia sisältävästä antiperspirantista ei ole apua, on hyvä hakeutua ihotautilääkärin vastaanotolle keskustelemaan muista hoitovaihtoehdoista.

Triple Dry Fresh 72 h antiperspirant spray (tuoksu)­, Triple Dry Active 72 h antiperspirant spray (tuoksu), Triple Dry 72 h antiperspirant spray (tuoksuton), 10,16 e/ 150 ml (67,73 e/l).

Lue lisää:

Miten hoidat hikoilevat jalat

Päivittäisen jalkojenhoidon abc

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje