Kuinka erottaa bakteerivaginoosi ja hiivasieni?

  • apteekin hyllyltä

Luulen, että minulla on bakteerivaginoosi. Miten erotan oireet hiivasienestä? Pitääkö mennä lääkäriin? 

Sekä bakteerivaginoosi että emättimen hiivatulehdus ovat yleisiä vaivoja sukukypsillä naisilla. Kumpikaan niistä ei ole sukupuolitauti. Bakteerivaginoosissa emättimen limakalvon normaalit bakteerit korvaantuvat haitallisilla, ja bakteerien määrä lisääntyy jopa tuhatkertaiseksi. Tämä saa aikaa pahanhajuista runsasta valkovuotoa, joka voi olla väriltään harmahtavaa. Toisin kuin hiivatulehduksessa, tässä taudissa valkovuoto ei ole kokkareista ja paksua. Bakteerivaginoosiin liittyy aina haju, jota kuvataan usein kalamaiseksi. Hiivatulehduksen tyypilliset oireet kuten kutina ja kirvely puuttuvat kokonaan.

Lievän bakteerivaginoosin voi hoitaa itsehoidolla. Tärkeintä on pesu miedolla happamalla pesunesteellä. Voimakkaita hajusteita ja suoraan emättimeen suihkuttamista ei suositella. Viikon kuuri paikallisesti emättimeen annosteltavaa maitohappobakteerivalmistetta voi rauhoittaa lievän tulehduksen normalisoimalla bakteerikantaa. Tuotteiden sisältämät maitohappo, glykogeeni ja C-vitamiini auttavat palauttamaan emättimen normaalin pH-tason, jolloin paha haju häviää.

Lääkäriin pitää mennä, jos olet raskaana tai oireiluun liittyy alavatsakipuja tai kuumetta. Myös virtsaamisvaivat ja verivuoto ovat syitä hakeutua lääkäriin.

 

Täsmätuote

  • Femiflor Maitohappobakteerivalmiste, Sabora Pharma, 
10 kapselia, 16,20 e

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

38231_Perrigo_ACO_Sun_Avainapteekit_banner_215x500
banneri Nicotinel_215x550

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje