Ubikinoni suojaa sydäntä

  • AA0518_addu_bio-qinon

Tuore tutkimus osoittaa, että ubikinonin käyttö ylläpitää ikääntyvien ihmisten terveyttä pitkäkestoisesti.

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on elimistön energiantuotannolle välttämätön vitamiinin kaltainen yhdiste, jota esiintyy ihmisen kaikissa soluissa, muun muassa lihassoluissa. Mitä enemmän solu tarvitsee energiaa, sitä enemmän ubikinonin merkitys kasvaa. 

Sydän on tärkeä lihas. Ruotsin Karoliininen sairaala ja Linköpingin yliopisto tutkivat yli 400 iäkästä ruotsalaista naista ja miestä viiden vuoden ajan. Puolet tutkimukseen osallistuneista sai ubikinonia ravintolisänä, puolet lumevalmistetta.

Tutkimus osoitti, että ubikinonin käyttäjillä oli lähes 50 prosenttia pienempi sydänkuolleisuuden riski kuin lumelääkkeiden käyttäjillä. Tulokset julkaistiin arvostetussa Journal of Cardiology -lehdessä, ja ne saivat laajaa huomiota maailmalla.

Tuorein jatkotutkimus osoitti, että vielä 12 vuoden jälkeen aloittamisesta riski sydän- ja verisuonitautien kuolleisuuteen oli 40 prosenttia pienempi kuin lumevalmistetta saaneilla.

Tutkimukseen valittiin Bio-Qinon® Active Q10 Gold 100 mg -ubikinonivalmiste, sillä se on dokumentoitu luotettavasti ja todettu toimivaksi jo lukuisissa aiemmissa tutkimuksissa. Ainutlaatuinen ubikinoni imeytyy nopeasti ihmisen elimistöön. Sopiva annostus on 1–3 kapselia päivässä mielellään ruokailujen yhteydessä.

Korkeat kolesteroliarvot?

Korkean kolesterolin hoidossa käytettävät kolesterolilääkkeet, statiinit, vähentävät elimistön omaa ubikinonin muodostusta. Bio-Qinon Q10 on laadukas ravintolisä, jolla voi täydentää ubikinonin puutetta.

Välttämätön antioksidantti

Ubikinoni on ihmisen elimistön tuottama antioksidantti, joka myös suojaa soluja. Oma ubikinonituotanto vähenee iän myötä, mutta sitä voi korvata korkealaatuisella ubikinonivalmisteella.

Saatavilla Avainapteekeista:

  • AA0518_Bio-Qinon
    Bio-Qinon® Active Q10 Gold 100 mg 30, 60, 150 kapselin pakkauksissa.

Lähteet: Alehagen U, et al. Cardiovascular mortality and N-terminal-proBNP reduced after combined selenium and coenzyme Q10 supplementation: A 5-yeas prospective randomized double-blind placebo-controlled trial among elderly Swedish citizens. Int J Cardiol. 2012.
Alehagen U, Aaseth J, Alexander J, Johansson P. (2018), Still reduced cardiovascular mortality 12 years after supplementation with selenium and coenzyme Q10 for four years: A validation of previous 10-year follow-up results of a prospective randomized double-blind placebo-controlled trial in elderly. PLoS One. 2018 Apr 11;13(4):e0193120

Lue lisää:

Statiinilla kolesteroli kuriin

Kolesteroliarvot ja ruoka

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje