Pysy pirteänä kaamosaikaan

  • AA0619_addu_betolvex22

Tekeekö mieli makeaa ja haluaisitko vain piiloutua peiton alle? Kaamosoireiden takana voi piillä vitamiinin puutos.

Kaamosaikana tekisi mieli kääriytyä vällyihin ja jäädä kotiin nukkumaan, kunnes aurinko taas lämmittää keväällä.
Tunne on tuttu hyvin monelle. Jopa joka kolmas suomalainen kärsii kaamosrasituksesta. Olo on väsynyt, keskittyminen takkuilee ja muistikin pätkii. Tekee mieli myös ehkä napostella makeaa, jotta alakulo hellittäisi.

Pimeään vuodenaikaan liittyvien oireiden takana voi piillä vitamiinien puutos. Erityisesti B12-vitamiini vaikuttaa keskushermoston toimintaan ja sitä kautta tukee muistia ja keskittymiskykyä.

B12-vitamiinia saa parhaiten lihasta, kalasta, kananmunasta ja maitotuotteista. Jos näiden tuotteiden saanti on vähäistä, ruokavalio perustuu kasviksiin, sinulla on todettu keliakia tai sairastat imeytymishäiriöitä, saatat tarvita B12-vitamiinilisää.

Näin selätät kaamosväsymyksen

• Älä linnoittaudu sängyn pohjalle iltapäivällä, vaan lähde kävelylle. Mieli virkistyy luonnossa, samalla unenlaatu paranee.
• Hoida itseäsi kirkasvalolampulla aamuisin puolesta tunnista tuntiin.
• Syö säännöllisesti ja monipuolisesti. Kasvikset ja täysjyvävilja pitävät verensokerin tasaisena. Hemmottele aivojasi pehmeillä rasvoilla, joita saat muun muassa kalasta, kasviöljyistä ja pähkinöistä.
• Suo itsellesi riittävästi vapaa-aikaa ja unta.

Vahva ja monipuolinen Betolvex Strong

Betolvex

• Vahva ja monipuolinen Betolvex Strong -ravintolisä sisältää 1,25 milligrammaa B12-vitamiinia ja tukee hermoston normaalia toimintaa. Siinä on lisäksi foolihappoa ja muita B-ryhmän vitamiineja, jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

• Vitamiinilisä on tukena kiireen ja stressin keskellä ja erityisesti silloin, kun ruuhkavuodet, opiskelu tai vaativa työ uuvuttavat.

Betolvex Strong 1,25 mg, B-vitamiinivalmiste, 30 ja 90 kapselia

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje