Jälkiehkäisytabletti auttaa, kun ehkäisy pettää

  • iStock-858537910

ellaOne-jälkiehkäisytabletti on tarkoitettu hedelmällisessä iässä oleville naisille. Sen saa apteekista ilman reseptiä.

Vahinkoja on erilaisia. Joskus ehkäisy voi unohtua, joskus taas kumi puhjeta. Suojaamattoman yhdynnän jälkeen siittiöt säilyvät hengissä ja hedelmöityskykyisinä noin viiden vuorokauden ajan naisen elimistössä. Munasolu puolestaan säilyy noin 24 tuntia hedelmöityskykyisenä irtoamisensa jälkeen.

Nainen voi välttää suunnittelemattoman raskauden ottamalla ellaOne-jälkiehkäisytabletin. ellaOne vaikuttaa niin, että se estää tai viivästyttää munasolun irtoamista eli ovulaatiota. Jos yhdyntä on ollut lähellä ovulaatiota, jälkiehkäisy ei tehoa, jos ovulaatio on ehtinyt jo tapahtua. Jälkiehkäisytabletin teho on paras, kun otat tabletin 24 tunnin sisällä yhdynnästä. Yksi tabletti riittää. Tabletti tulee ottaa viimeistään viiden vuorokauden kuluessa tuon edellä mainitun siittiöiden elossapysymisajan vuoksi.

ellaOne sopii kaikenikäisille ja -painoisille naisille. Jälkiehkäisyä ei tule kuitenkaan koskaan käyttää jatkuvana ehkäisymuotona. Sopivasta ehkäisytavasta kannattaa keskustella lääkärin kanssa.

ellaOne-tabletin ottamisen jälkeen kuukautiset voivat alkaa muutaman päivän aikaisemmin tai myöhemmin kuin tavallisesti.

Helppo käyttää

• ellaOne on hyvin siedetty. Tabletti otetaan suun kautta veden kera.
• Voi aiheuttaa ohimeneviä haittavaikutuksia, muun muassa päänsärkyä, pahoinvointia, kivuliaita kuukautisia ja vatsakipua.
• Ei vaikuta hedelmällisyyteen tulevaisuudessa.
• Ei sovi imettäville.

Huolehdi säännöllisestä ehkäisystä

• Ainoastaan kondomi suojaa sukupuolitaudeilta.
• Tee raskaustesti, jos kuukautiset ovat yli 7 vuorokautta myöhässä, kuukautiset ovat epätavallisen niukat tai runsaat tai jos on raskausoireita (vatsakipua, pahoinvointia, oksentelua tai rintojen arkuutta).

Kysy neuvoa Avainapteekkien henkilökunnalta.

AA1812

Lisää tietoa: www.ellaone.fi

LÄÄKE. ellaOne, 30 mg, tabletti. Vaikuttava aine: ulipristaaliasetaatti. Raskauden jälkiehkäisyyn. Yksi tabletti suun kautta mahdollisimman pian, viimeistään 120 tunnin (5 päivän) kuluessa suojaamattomasta yhdynnästä tai ehkäisymenetelmän pettämisestä, missä tahansa vaiheessa kuukautiskiertoa. Jos oksennat kolmen tunnin kuluessa tabletin ottamisen jälkeen, ota toinen tabletti. Varmista lääkkeen sopivuus lääkäriltä tai apteekista jos sinulla on vaikea maksan vajaatoiminta tai vaikea astma tai olet käyttänyt muita lääkkeitä edellisten 4 viikon aikana. Sisältää laktoosia. Ei raskauden aikana. Keskustele lääkärin kanssa, jos epäilet raskautta. Älä imetä viikkoon valmisteen käytön jälkeen. Käytä kondomeja seuraavien kuukautisten alkamiseen asti. Yleiset haittavaikutukset: maha-suolikanavan oireet, mielialahäiriöt, päänsärky, heitehuimaus, lihas- ja selkäkipu, kivuliaat kuukautiset, lantiokipu, rintojen arkuus, väsymys. Varmista lääkkeen sopivuus itsellesi apteekista. Tutustu pakkausselosteeseen.

Markkinoija: Midsona Finland Oy

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje