Älä kärsi vaihdevuosista

  • AA0519_advertoriaali_vagifem

Monen naisen elämänlaatu heikkenee emättimen kuivuusoireiden vuoksi. Oireita voi kuitenkin hoitaa tehokkaasti ja siististi¹.

Vaihdevuodet koettelevat naisia monin eri tavoin. Kuumat aallot, yhdyntäkivut, mielialan vaihtelut ja intiimialueen kuivuminen ovat useille tuttuja oireita. Oireet johtuvat naissukupuolihormoni estrogeenin tuotannon vähenemisestä, mikä on luonnollinen iän tuoma muutos elimistössä.

Lähes puolet vaihdevuodet ylittäneistä naisista kärsii emättimen kuivuudesta. Tavallisimpia oireita ovat kirvely, kutina ja arkuus emättimessä sekä tihentynyt virtsaamistarve. Emätin- ja virtsatietulehdukset toistuvat helposti, koska emättimen bakteerikasvusto muuttuu. Yhdyntä voi olla kivuliasta.

Vagifem®-valmiste hoitaa emättimen limakalvojen paikallisoireita. Sen sisältämä pieni estrogeenimäärä hoitaa paikallisoireita ja palauttaa emättimen kimmoisuuden ja kosteuden. Muihin vaihdevuosioireisiin, kuten kuumiin aaltoihin, se ei vaikuta.

Vagifem®-emätinpuikko on pienikokoinen tabletti, ja sen käyttö on helppoa. Emättimessä tabletti kostuu ja tabletin pinnalle muodostuu geelimäinen kerros, jonka avulla tabletti kiinnittyy emättimen seinämään. Koostumuksensa ansiosta Vagifem®-emätinpuikko on siisti ja tahraamaton ja vaikuttaa siellä missä pitääkin.

1. Dugal R, et al. Comparison of usefulness of estradiol vaginal tablets and estriol vagitories for treatment of vaginal atrophy. Acta Obstet Gynecol Scand. 2000;79:293-297, 2. Nappi RE, Kokot-Kierepa M. Vaginal-health: Insights, Views and Attitudes (VIVA) - results from an international survey. Climacteric. 2012;15:36-44.

Vagifem® Avainapteekista

  • AA0519_addu_tuote_vagifem
    Emätinpuikko, tabletti 10 mikrog, pakkauksessa 18 emätinpuikkoa. Apteekeista ilman reseptiä. FI19VG00027-8
  • Valmisteen sisältämä estrogeeni vahvistaa emättimen limakalvoja, jolloin niiden kimmoisuus ja kyky suojata bakteeritulehduksilta palautuu.
  • Aloitusannos 1 emätinpuikko päivittäin kahden viikon ajan. Ylläpitoannos 1 emätinpuikko 2 kertaa viikossa.

Vagifem® 10 mg emätinpuikko, tabletti, 18 emätinpuikkoa. Vaihdevuosien aikana estrogeenin määrä vähenee. Vagifem® 10 mikrog emätinpuikko on hoito estrogeenin puutteesta johtuviin emättimen paikallisoireisiin. Vaikuttava aine on estradioli. Ei sovi naisille, joilla on tai on ollut emättimen tai kohdun sairaus, rintasyöpä, alttius veritulppiin tai maksasairaus. Keskustele lääkärin kanssa ennen käyttöä, tai jos oireesi eivät lievity 2–4 viikossa. Tutustu pakkausselosteeseen ennen käyttöä. Markkinoija Novo Nordisk Farma Oy. Vagifem® on Novo Nordisk Health Care AG:n omistama tavaramerkki.

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje