Voimakkaan hikoilun deodorantit

  • AA0514_dodot

Raikas, kuiva olo kainaloissa on tiukan päivän pelastus. Kokeilemalla löydät juuri itsellesi sopivan tuotteen.

Voimakkaaseen hikoiluun tarkoitetut antiperspirantit ­takaavat raikkaan olon, olipa päivä kuinka tiukka tahansa. Harva tietää deodorantin ja antiperspirantin eron.

− Deodorantit eivät estä hikoilua tai kainaloiden kostumista, mutta niiden sisältämät antibakteeriset aineet estävät bakteerien aiheuttamaa hienhajua. Antiperspiranttien sisältämät alumiinisuolat puolestaan sulkevat hikirauhasen pään, jolloin kainalot eivät kostu eikä hienhajuakaan muodostu, kosmetologi Tiina Gahmberg Tampereen Koivu Apteekista kertoo.

Sopivin tuote löytyy kokeilemalla. Jos deodorantti ei riitä, voi testata alumiinisuoloja sisältävää 48 h -antiperspiranttia. Myös bakteereille suotuisana kasvualustana toimivat kainalokarvat kannattaa ajella pois. Jos hikoilu edelleen vaivaa, astetta vahvempi hikoilun estäjä on 72 h -antiperspirantti, johon saa entisestään lisätehoa levittämällä sitä kainaloihin jo illalla.

− Parhaan tehon saavuttamiseksi kaikki­ deodorantit ja antiperspirantit levitetään puhtaalle, kuivalle iholle. Deodorantit yleensä aamuisin tai tarvittaessa, vahvimmat antiperspirantit usein yöksi, Tiina Gahmberg opastaa.

Yöllä hikirauhaset ovat lepotilassa, jolloin alumiinisuolat imeytyvät hyvin muodostaen vahvan suojan hikoilua vastaan. Aamupesulla voi käydä normaalisti, eikä teho laannu.

Antiperspiranteissa käytettyjä alumiini­suoloja on monia. Ne vaihtelevat teholtaan. Vahvimpia antiperspirantteja tarvitsee käyttää vain yhdestä neljään kertaan viikossa. Usein niihin on lisätty ihoa rauhoittavia ja hoitavia ainesosia, jolloin ne yleensä sopivat myös herkkäihoisille. Käyttöohjeita on syytä­ noudattaa tarkasti.

Antiperspiranttien tehoaineena käytetty alumiini on joskus yhdistetty syöpiin ja Alzheimerin tautiin. Nykyisten tutkimustulosten mukaan alumiini ei aiheuta terveysriskejä. Voiko hikoilun estämisestä kuitenkin olla jotain haittaa?

− Ei, sillä ihmisellä on runsaasti hikirauhasia ympäri kehoa. Hiki löytää kyllä tiensä ulos, Tiina Gahmberg sanoo.

Jos hikoilu on runsasta eikä siihen tunnu löytyvän apua antiperspiranteista, voi kyse olla liikahikoilusta eli hyperhidroosista. Asian selvittämiseksi kannattaa poiketa lääkärillä.

STOP 24 roll-on antiperspirantti, 60 ml

Hajusteeton, parabeeniton. Heikentää hikirauhasten toimintaa, vähentää hien eritystä 24 tunnin ajan. Paras teho saavutetaan käyttämällä tuotetta aluksi 4–5 peräkkäisenä päivänä. Voi värjätä vuodevaatteita. 13,67 e (227,83 e/l)

Tosi Kuiva eli Absolut Torr, 35 ml

Erittäin tehokas alumiinikloridiin perustuva antiperspirantti. Ehkäisee hikoilua jopa 7 päivän ajan. Suositellaan iltakäyttöä. Sopii myös käsien ja jalkojen hikoiluun sekä liikahikoiluun. Käyttöohjeet luettava huolella. 12,26 e (350,29 e/l)

Vichy Homme 72 h -anti-­perspirant deodorant, 50 ml

Tehokas 72 tunnin tuote voimakkaaseen hikoiluun. Sisältää alumiinisuoloja ja kosteutta imeviä mineraaleja sekä ärsytystä rauhoittavaa SPA-lähdevettä. Alkoholiton, tahraamaton ja miedosti hajustettu. 14,60 e (292 e/l)

Triple Dry Men 72 h, roll-on 50 ml

Antibakteerinen antiperspirantti. Alkoholiton, hajusteeton, sopii myös herkkäihoisille ja hajusteallergisille. Hikoilun tasaannuttua käytetään 2−4 kertaa viikossa. Teho kestää pesun, suihkun ja urheilusuorituksen. 11,18 e (223,60e/l)

Lue lisää:

Dödöt testissä

Antiperspirantit testissä

Miten hoidat hikoilevat jalat?

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje