Valitse kuorintavoide oikein

  • kuorintavoiteet_215

Hellävarainen kasvojen kuorinta onnistuu oikein valitulla kuorintavoiteella. Kasvojen kuorinta syväpuhdistaa ja heleyttää ihoa.

Kuorinta poistaa ihon pintakerroksesta irtoavaa kuollutta ihosolukkoa. Iho raikastuu, voiteiden imeytyvyys paranee ja ihohuokoset puhdistuvat. Ihon pinta ja talitukkeumat pehmenevät, ihon sameus vähenee.

– Kuorintatuotteilla puhdistetaan ihoa ja pyritään nopeuttamaan kuolleiden solujen irtoamista, kosmetologi Tiina Gahmberg Tampereen Koivu Apteekista sanoo.

Yleisin virhe on kuoria liian voimakkain ottein, liian usein tai turhan tehokkaalla valmisteella.

– Kuorinta tulee tehdä aina hellävaraisesti. Jo kevyt punoitus voi olla merkki liiallisesta tehosta, Gahmberg sanoo.

Ihon kunto ja ihotyyppi vaikuttavat kuorinnan tarpeeseen ja tuotteen valintaan. Rakeiden lisäksi myös voidepohjan tulee sopia omalle ihotyypille. Epäpuhtaalle iholle sopii geelimäinen kuorinta-aine. Kuivaihoiselle sopii täyteläinen emulsio, joka sisältää kosteuttavia ainesosia.

 

Luonnolliset kuorinta-aineet

Muovista valmistetut rakeet ovat EU-säädösten myötä poistumassa kosmetiikasta.Suuri osa apteekkikosmetiikasta on jo nyt hyvä valinta myös ympäristön kannalta.

Kuorivien rakeiden koostumus ja koko vaihtelee tuotteittain.

– Herkkäihoisen kannattaa kysyä apteekista rakeettomia kuorintatuotteita, Tiina Gahmberg sanoo.

Kuorintavoide levitetään puhtaalle iholle. Pelkkä otsan ja nenän alueen kuoriminenkin voi riittää. Voiteen annetaan vaikuttaa hetki, minkä jälkeen voidetta pyöritellään kevyesti sormenpäillä. Lopuksi kasvot huuhdellaan.

Ihon vahvuus ja valmisteen koostumus määräävät, kuinka usein ihoa kannattaa käsitellä kuorinta-aineella.

– Mieluummin kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa kevyesti kuin kerran puolessa vuodessa perusteellisesti, Tiina Gahmberg neuvoo.

Silmänympärysaluetta ja tulehtunutta ihoa ei saa kuoria. Kuorimista ei yleensä suositella myöskään ohuelle tai couperosa-iholle. Kannattaa kysyä apteekissa, minkä tyyppinen kuorinta on omalle iholle suositeltavin, ja miten se kannattaa iholla tehdä.

– Itse en lähtisi ostamaan kuorintatuotetta ilman opastusta. Apteekissa saa neuvontaa oikean tuotteen löytymiseksi. Lisäksi apteekin tuotteiden koostumus on varmasti laadukas, kosmetologi Tiina Gahmberg sanoo.

 

LumeneLAB 
2in1 kuoriva naamio, 75 ml

Kuorinta ja kosteuttava naamio samassa tuotteessa. Sisältää vain biohajoavia maitohappo-mikrorakeita. Mustaherukan siemenöljyä, antioksidantteja ja omega 3- ja 6-rasvahappoja. Kaikille ihotyypeille. Parabeeniton. 14,10 e

 

Favora 
Kirkastava kuorintavoide kasvoille, 75 ml

Kaikille ihotyypeille, paitsi couperosa-iholle. Hellävaraisia syväpuhdistavia mikrohelmiä. Kosteuttavia ja rauhoittavia luonnonöljyjä sekä antioksidantteja. 11,90 e

 

Vichy Pureté Thermale, kuorintavoide, 75 ml

Vichy Pureté Thermale kuorintavoide on uutuustuote, joka kuorii hellävaraisesti ihon pintakerrosta ja antaa näkyvästi sileämmän, pehmeämmän ja säteilevämmän ihon. Ei muovirakeita. 19,10 e

 

Avéne Gentle Exfoliating Scrub, hellävarainen kuorinta, 50 ml

Erityisesti herkälle iholle. Mekaanisesti ja kemiallisesti kuoriva vaikutus. Kemiallisesti vaikuttavana ainesosana natrium- salisylaatti. Kaikille ihotyypeille, myös couperosa-iholle. 22,40 e

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje