Vaahtoa kasvoille

  • 0414_vaahdot

Puhdistusvaahdot ihastuttavat ylellisellä koostumuksellaan − ja yllättävät tehokkuudellaan.

Puhdistusvaahdot tuovat ripauksen luksusta ihonpuhdistukseen. Kyse on vesiliukoisista nesteistä, jotka vaahtoutuvat pumpattaessa. Kevyet, riittoisat vaahdot levittyvät helposti, pesevät perusteellisesti ja jättävät ihon puhtaan ja rasvattoman tuntuiseksi. Vaihtoehtoja löytyy kaikille ihotyypeille, myös herkkäihoisille.

− Kuten kaikki puhdistustuotteet, vaahtokin valitaan ihotyypin ja sen taipumusten mukaan, kertoo kosmetologi Tiina Gahmberg Tampereen Koivu Apteekista.

Puhdistusvaahdoissa on samantyyppinen koostumus kuin saippualla, mutta ilman saippua-aineiden kuivattavaa vaikutusta. Kun saippuat pesivät pois ihon oman rasva-aineen heikentäen siten ihon suojauskykyä, vaahdot puolestaan pyrkivät säilyttämään ihon pehmeyden ja kimmoisuuden.

− Vaahtoamista synnyttävät aineet voivat tapauskohtaisesti ylläpitää ihon pintakuivuutta. Herkkä-ihoisen kannattaa valita vaahto, jossa on mukana tehokkaasti kosteuttavia ainesosia, kuten esimerkiksi glyserolia, Tiina Gahmberg opastaa.

Osa vaahdoista paitsi puhdistaa, myös suojaa, rauhoittaa, heleyttää ja kirkastaa ihoa. Joillakin voi puhdistaa myös silmämeikin. Silmämeikinpoistoainetta ei silti pidä unohtaa:

− Silmänympärysiho on ohut ja herkkä. Se kannattaa puhdistaa varovasti, mieluiten siihen tarkoitetulla tuotteella. Näin meikki irtoaa vähällä hankauksella, eikä puhdistus ärsytä silmien herkkiä limakalvoja.

Silmämeikin poiston jälkeen kostutetuille kasvoille levitetään 1–2 painallusta vaahtoa. Se hierotaan pyörivin liikkein ja huuhdellaan lämpimällä vedellä. Puhdistus viimeistellään kasvovedellä, joka poistaa meikkijäämät, palauttaa kosteuden ja tasapainottaa ihon pH-arvon.

Joissakin tuotteissa bonuksena on herkullinen tuoksu, mutta saatavilla on myös miedosti hajustettuja sekä hajusteettomia vaahtoja.

ACO Natuvive Sea Buck­­­t­­horn Cleansing Mousse Vitamin C, 150 ml

Puhdistusvaahto normaalille ja sekaiholle. Sisältää antioksidanttista tyrniöljyä. E-vitamiini suojaa ja C-vitamiini kirkastaa ihoa. Kosteuttavina ainesosina toimivat glyseroli ja sorbitoli. Raikas tuoksu. 11,39 e (75,95 e/l).

Avene Mousse Nettoyante, 150 ml

Miedosti hajustettu puhdistusvaahto puhdistaa tehokkaasti kasvojen rasvoittuvan T-alueen. Supistaa ihohuokosia ja sisältää rauhoittavaa, kosteuttavaa sekä suojaavaa Avene-lähdevettä. 17,60 e (117,33 e/l).

Favora Pehmeä Puhdistusvaahto, 150 ml

Kotimainen, kaikille ihotyypeille sopiva puhdistusvaahto. Sisältää sokerijuurikkaasta saatua betaiinia, joka rauhoittaa ja suojaa sekä tehokosteuttavaa glyserolia. Myös silmämeikin poistoon. 11,89 e (79,28 e/l).

Vichy Purete Thermale Purifying Foaming Water, 150 ml

Puhdistaa hellävaraisesti.  Heleyttää samalla ihon sävyä. Captelae-teknologia toimii mikromagneetin tavoin poistaen lian tehokkaasti. Saippuaton, hypoallergeeninen ja parabeeniton. 19,80 e (132 e/l).

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje