Taltuta ruusufinni

  • 0114_rosazol

Ruusufinnin paikallishoitoon et enää tarvitse lääkärin reseptiä. Hyvästi punoitus ja näpyt!

Useat suomalaiset kärsivät tietämättään ruusufinnistä, joka aiheuttaa kasvojen punoitusta ja näppyjä. Lievimmillään ruusufinni tarkoittaa niin kutsuttua couperosaihoa, jossa iho punoittaa ja pintaverisuonet ovat laajenneet.

Stressi, aurinko, helle tai paukkupakkanen ovat omiaan pahentamaan ruusufinnin oireita. Monelle voi ilmaantua myös näppyjä poskiin, nenään, otsaan ja leukaan.

Ruusufinnissä ei ole kyse aknesta tai kosmetiikkaärsytyksestä, eivätkä couperosaiholle suunnattu kosmetiikka tai kortisonivoiteet pysty parantamaan ruusufinniä. Kortisonivoiteet voivat jopa pahentaa tilannetta.

Ruusufinnin toteamiseen tarvitset ihotautilääkärin apua, mutta diagnoosin jälkeen saat punoitukseen ja näppyihin helpotusta ilman reseptiä apteekista saatavasta voiteesta, Rosazolista.

Rosazol on yksiprosenttinen emulsiovoide ruusufinniin. Sen vaikuttava lääkeaine on metronidatsoli.

Tehoaa tutkitusti ruusufinnin oireisiin.

Tunne ihosi

• Yhdelle se on sauna, toiselle alkoholi, kolmannelle lenkki vihmovassa säässä. Ruusufinni ärtyy yksilöllisistä syistä, joten sinä itse olet oman ihosi paras asiantuntija.

• Ruusufinnin tunnistat pitkäkestoisesta punoituksesta kasvoilla, laajentuneista verisuonista mm. poskipäillä ja nenällä sekä näpyistä kasvojen keskiosassa.

• Ruusufinniin saat nyt reseptittä metronidatsoli-voidetta apteekista. Elleivät oireet taltu noin kuukaudessa, hakeudu ihotautilääkäriin.

0114_Rosazol_tuotekuva

Rosazol 1% emulsiovoide (metronidatsoli). Käyttöaihe: Lääkärin toteama rosacea, johon liittyy eryteemaa, tulehduksellisia papuloita ja/tai pustuloita. Annostus ja antotapa: Ohut kerros voidetta puhdistetulle iholle kerran päivässä (iltaisin). Tarvittaessa kahdesti päivässä. Jos oireet jatkuvat kuukauden hoidon jälkeen tai palaavat alle kuukauden kuluessa hoidon lopettamisen jälkeen, käänny lääkärin puoleen. Vasta-aiheet: Yliherkkyys metronidatsolille, muille nitroimidatsolijohdannaisille tai jollekin valmisteen apuaineelle. Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet: Vältä voimakasta auringonvaloa hoidon aikana. Ei silmiin eikä limakalvoille. Pakkaukset ja hinnat (Vmh sis. Alv%): 25g: 18,51 euroa. Itsehoitolääke. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen ennen valmisteen käyttöä.

Rosazol-lääkevoidetta saa nyt ilman reseptiä apteekista. 1 % emulsiovoide 25 g:n tuubissa. Hinta apteekissa 18,51 €.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje