Seerumi – tehotuote ihonhoitoon

  • 0114_seerumi

Seerumi on tehokas apu iho-ongelmiin. Muutama tippa päivässä riittää.

Seerumit ovat kevyitä ja vähärasvaisia geeliemulsioita, jotka sisältävät runsaammin vaikuttavia aineita kuin voiteet. Niiden vaikuttavat aineet ovat usein biologisia, samoja aineita, joita elimistössä on luonnostaan. Seerumit kulkeutuvat ihon pintakerroksissa voiteita syvemmälle, ja siksi niihin turvaudutaan tilanteissa, joissa voiteet eivät välttämättä yksinään riitä. Monesti luullaan, että seerumit on tarkoitettu vain ikääntyvälle iholle. Nuori ja normaali-ihoinenkin hyötyy kosteuttavista seerumeista. Useimmilla iho kärsii ajoittain pintakuivuudesta, etenkin talven jälkeen. Pintakuivuuden lisäksi hilseilevä tai ärtynyt iho sekä erilaiset ihon ikääntymisen merkit kuten rypyt, veltostuminen ja sameus ovat tavallisia syitä seerumin hankintaan. 

Seerumilla nopeasti näkyviä tuloksia

Seerumi valitaan ihotyypin ja ihon sen hetkisen kunnon, eikä pelkästään pakkausten ikäsuositusten mukaan. Esimerkiksi ikääntyvä, pintakuiva iho ei välttämättä kaipaa ensimmäiseksi elvyttävää, vaan kosteuttavaa seerumia. Seerumeita käytetään yleensä kuurina. Jos tuote on valittu oikein, sen vaikutuksen huomaa nopeasti. Kosteusseerumin käyttäjä tuntee tehon heti ihon pehmeytenä. Ikääntymismuutoksissa vaikutukset ilmaantuvat monesti kuurin loppuvaiheilla. Jotta ihossa saataisiin aikaan pitkäkestoisia muutoksia, seerumia pitää malttaa käyttää useita viikkoja. Itselle sopivan tuotteen valintaan kannattaa kysyä apua apteekista. Neuvoa kannattaa kysyä myös, kun uusii seerumiaan. Tehokkaan hoidon ansiosta sama seerumi ei välttämättä ole enää tarpeen.

Näin käytät seerumia

  • Levitä seerumi puhtaalle, kuivalle iholle – yleensä aamuin illoin.
  • Annostele seerumi pakkausohjeen mukaan – tavallinen kerta-annos on kolme pisaraa.
  • Vältä levittämästä seerumia silmänympärysalueelle – silmänympäryksille tarkoitettua tuotetta lukuun ottamatta.
  • Laita kosteusvoide seerumin päälle - koostumuksensa ansiosta seerumit levittyvät ja imeytyvät hyvin, joten voit levittää kosteusvoiteen heti.

 Asiantuntijana kosmetologi Tiina Gahmberg, Koivu Apteekki, Tampere

Mikä seerumi sopii minulle?

 

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje