Pese iho pehmeäksi

  • juhatestaa

Vuodenajan viiletessä iho helposti kuivuu. Talven tullen onkin aika vaihtaa perinteiset pesuaineet saippuattomiin.

Talven viima puree. Koska kylmään talvi-ilmaan mahtuu vain vähän vesihöyryä, ihon pinta tuntuu helposti kuivalta. Vaikka suihkussa hellisi itseään vesihöyryllä, ei vain helpota. Ei, koska hieromme itseemme turhan usein saippuaa, jonka vaahtoa muodostavat aineet kuivattavat ihoa. Apteekista saatavat saippuattomat pesuvoiteet ja -öljyt ovat hyvä vaihtoehto perinteisille, saippuapitoisille pesuaineille.

– Kuiva iho on taipuvainen kutisemaan, ja atooppinen iho kutiaa aina. Pesuvoiteet ja pesuöljyt vähentävät ihon kutinaa, sillä ne ylläpitävät ihon kosteutta ja suojaavat ihon rasva-aineita, kosmetologi Tiina Gahmberg Tampereen Koivu-apteekista kertoo.

Avènen pesuöljyn L-modulia-yhdisteellä on tutkitusti kutinaa vähentävä vaikutus. Lipikar Syndetin suihkuvoiteen ihoystävällisyys puolestaan perustuu muun muassa hipiälle optimaaliseen ph-arvoon 5,5. Tärkein tekijä ihonhoidollisesti on tuotteiden saippuaton, hellävarainen koostumus.

– Kuivana talvikautena pesuvoiteita ja -öljyjä voivat käyttää niin lapset kuin aikuiset. Saippuattomina ne sopivat erityisen hyvin herkkäihoisille ja atoopikoille. Tuotteita voi myös käyttää käsien pesuun, jos kärsii ihottumasta tai muuten kuivista käsistä, Gahmberg neuvoo.

Parhaan tuloksen saa säännöllisellä käytöllä. Tuotteet ovat riittoisia. Miehekkäänkin kropan pesuun riittää viitisen truuttausta pumppupullosta. Gahmbergin mukaan iho kiittää, kun itsensä peseskelee kuuman veden sijaan kädenlämpöisellä vedellä. Ei myöskään kannata hinkata itseään kuivaksi turhan raskaalla kädellä.

Kuivasta päänahasta kärsivien kannattaa hieraista kuontaloonsa pesuöljyjen ja -voiteiden sijaan hiuspohjaa rauhoittavaa shampoota. Vaikka kuiva päänahka voisi pitääkin pesuvoiteesta, niin hiuksiin saattaa niistä jäädä hieman rasvainen vaikutelma.
Monikäyttöisyyttäkin toki löytyy.

– Etenkin Avènen pesuöljyä voi hyvin sekoittaa kylpyveteen, Tiina Gahmberg vinkkaa.

Suihkuvoide Lipikar Syndet, 400 ml, 19,50 e

Valmistajan mukaan parabeenittoman, mutta glyseriiniä ja voipuun rasvaa sisältävän tuotteen vaahtoavuus on 83 prosenttia. Testin perusteella keskivertosuihkuttelija ei kuitenkaan jää kaipaamaan puuttuvaa 17 prosenttia. Volyymi riittää varsin hyvin, ja pesun jälkeen iho tuntuu raikkaan puhtoiselta sekä pehmeältä. Vakuuttavaa.

Plussat

+ Varsin vaahtoava aine hyväilee ihoa velourin lailla.

4piste

+ Pumppupullon suutin on jämäkkä, sitä on helppo käyttää märilläkin kourilla.
+ Miellyttävä, ehta pesuaine eikä vanhainkodin lääkesalva.
+ Pullossa on uljaat värit ja konstailematon ulkoasu.

Miinukset

- Tuoksuton aine sopii hajuherkille, mutta myös tästä sieraimeen tunkee tuoksuttomille aineille tyypillinen laitosmainen aromi.

 

Saippuaton pesuöljy Avène XeraCalm A.D, 400 ml, 23,60 e

Parabeenit lienevät aikamme vitsaus – tässä pesuöljyssä ei sitä ole. Tuote on kehitetty pehmentämään ihoa sekä suojaamaan ihottumaan taipuvaista hipiää. Kokeilun perusteella aine jättää huuhtelun jälkeen iholle lähes persikkaisen vaikutelman. Se myös vaahtoaa kainaloita ja strategisia sopukoita jynssätessä kiitettävästi, mikä luo vaikutelman paitsi laadusta myös riittoisuudesta.


Plussat

+ Tuoksuttomana soveltuu hyvin myös hajuherkille.

3piste

+ Vaikuttaa aluksi tahmaiselta, mutta vilkkaan itsehieronnan myötä vaahtoaa vankasti, mikä on miellyttävä yllätys.

Miinukset

- Naisellisen purtilon syövereistä avautuu aavistuksen rasvamainen ensivaikutelma.
- Tuoksuttomuus tarkoittaa usein käytännössä hivenen lääkemäistä odööriä, niin myös nyt.

 

Testaaja

  • Apteekin tuotteita avoimin mielin ja omalla tyylillään kokeileva Juha on kolmekymppinen, työssäkäyvä perheenisä. Hänen elämänsä on kiireistä ja kuluttavaa.
  • Juha karsastaa komeudenhoitovinkkejä, mutta haluaa tuoksua hyvältä ja pitää ihonsa kimmoisana.

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje