Perusvoiteet koko perheelle

  • 0416_peili

Perusvoiteista on moneksi. Ne kosteuttavat, hoitavat ja pehmentävät ihoa ja sopivat jopa perheen lemmikille.

Apteekkien perusvoiteista löytyy apu moneen vaivaan ja monenlaiselle iholle. Useimmat perusvoiteet käyvät kaikille ihotyypeille, mutta tilanteeseen sopivan voiteen löytää kokeilemalla.
– Mitä enemmän voiteessa on rasvaa, sitä vähemmän siinä on vettä, Helsingin Kipparlahden apteekin farmaseutti Antero Cederberg toteaa.

Kosteuttava perusvoide on kevyt ja nopeasti imeytyvä. Se sopii erityisesti normaalille terveelle iholle. Hoitava perusvoide taas auttaa karheaa ihoa ja toimii täsmäiskuna vaikkapa kuiviin jalkapohjiin. Se on erityisen hyvä myös paljon urheilevalle ja parikin kertaa päivässä suihkussa käyvälle, sillä tiuha lämpimällä vedellä suihkuttelu vähentää ihon omaa suojauskykyä. Myös hikoilu ja kuuma ilma saattavat saada terveenkin ihon kutisemaan. Vanheneva iho kaipaa puolestaan voidetta, joka sisältää keramideja. Ne parantavat terveen tai vaurioituneen ihon kykyä sitoa kosteutta.
– Atooppisen tai muuten vain kuivan ja kutisevan ihon voi pestä suihkusaippuan sijaan perusvoiteella. Voide puhdistaa, mutta ei kuivata kuten saippua, Cederberg vinkkaa.

Myös voiteella pesemisen jälkeen kuivunut iho tulee vielä rasvata uudestaan. Rasvausta suositellaan tehtäväksi muutenkin aina suihkun jälkeen. Atooppisesta ihosta kärsivä voi rasvata kehonsa jo silloin, kun iho on vielä suihkusta kostea.
Vauva saattaa kärsiä ihottumasta pepussa.
– Linolan suojaava balsami sopii vaippaihottuman hoitoon. Se on hyvä myös erilaisiin hiertymiin. Vauvan erittäin kuivan ihon voi myös puhdistaa perusvoiteella ja vanulapulla ilman että käyttää vettä, Cederberg kertoo.

Parranajosta ärhäköityneen ihon voi kosteuttaa kevyellä geelimäisellä voiteella tai perusvoiteella. Tuoksuille herkkä ilahtuu siitä, että suurin osa perusvoiteista on hajuttomia. Muutenkin niissä käytetään mahdollisimman vähän herkistäviä ainesosia eikä usein lainkaan väriaineita.
– Perusvoide taipuu moneen. Sen avulla voi jopa irrottaa lapsen liimaaman tarran seinästä, voidella eteisen oven narisevia saranoita ja hoitaa koiran kipeitä tassuja, Antero Cederberg vinkkaa.

Pehmeyttä

Bepanthol Lotion, 200 ml
13,70 € (68,50€/l)

Nopeasti imeytyvä lotion pehmentää kuivan ihon 
vaikkapa saunan tai suihkun 
jälkeen. Sopii myös vauvoille, punoittavalle iholle ja auringonpaisteessa olleille. 


Kosteutta

Linola Ihoemulsio, 19,40 € (97 €/l)

Erittäin kuivalle ja hilseilevälle iholle loistavasti sopiva täyteläinen emulsio sisältää linoli- eli omega-6-rasvahappoja. Tuoksuu melko voimakkaalta, joten ei sovi hajusteherkille.

Sileyttä


ACO Body Lotion Moist, 400 ml. 10,20 € 
(25,50 €/l)

Kevyesti hajustettu tuote auttaa kuivaa ihoa kokemaan välittömän helpotuksen. Triple Moist Complex -koostumus kosteuttaa ihoa jopa 24 tuntia.

Hoitavuutta


Ceralan Hoitava 
perusvoide, 100 g. 
14,95 € (149,50 €/kg)

Hyvin imeytyvä, keramideja sisältävä voide sopii myös kasvoille. Hellii erityisesti atooppista tai kuivaa ihoa. 

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje