Päänahka kuntoon oikeilla tuotteilla

  • AA0218_peili

Hiusten hyvinvointi perustuu terveeseen päänahkaan. Valitse sinulle sopivin tuote apteekistasi.

3 x apua päänahkan ongelmiin:

  1. Hilseilyyn vaikuttavat monet eri tekijät, usein syynä on hiivasienen liikakasvu hiuspohjassa. Ongelmaan liittyy usein myös kutinaa, punoitusta tai ihottumalaikkuja. Tärkein hoitokeino on päivittäinen pesu kyseisiä oireita lievittävällä hoitoshampoolla. Apteekeissa myytävät lääkeshampoot sisältävät ketokonatsolia, piroktoniolamiinia tai sinkkipyritionia. Pesun jälkeen hiukset on hyvä huuh-della huolellisesti.
  2. Hiustenlähdön syitä ovat esimerkiksi huono ruokavalio, tupakointi, stressi, sairaudet, imetys, vaihdevuodet tai muut hormonaaliset muutokset. Myös pälvikalju ja perinnöllinen hiustenlähtö ovat sen aiheuttajia. Apua hiuskatoon voi saada ravitsemalla tai puhdistamalla karvatuppea ulkoapäin hoitonesteillä tai kasvua aktivoivilla shampoilla. Myös sisäisesti hiusjuuria ravitsevat kapselit saattavat tuoda avun hiustenlähtöön.
  3. Päänahka saattaa herkistyä, mikäli kärsit kuivasta ihosta, atopiasta tai jostakin sairaudesta. Joskus myös liian voimakkaat hoitoaineet tai niiden liiallinen käyttö ärsyttävät hiuspohjaa. Herkkäpäänahkaisen on erityisen tärkeää huuhdella hiukset pesun jälkeen huolellisesti. Shampoot kannattaa valita herkän päänahan mukaan ja muistaa, että hoitoaineet ovat yleensä tarkoitettu hiusten latvaosille, ei päänahkaan. Apteekin valikoimista löytyy myös lääkehoitoa vaivan rauhoittamiseksi.

Avainapteekkien valikoimasta:

Vichy Dercos Ultra Soothing Shampoo, 200 ml, 16,05 €, (80,25 €/l)

Raikkaan tuoksuinen shampoo on räätälöity herkälle päänahalle ja normaalille sekä rasvaisille hiuksille. Sisältää sensirinea, joka rauhoittaa päänahkaa ja hillitsee kutiamista.

ACO SPC Moisturising Dry Scalp Treatment, 150 ml, 14,60 € (97,33 €/l)

Kosteuttava hiuspohjageeli lievittää kutinaa ja ärsytystä pitäen hiuspohjan pehmeänä. Rasvaton koostumus ei rasvoita hiuksia. Hierotaan
ja jätetään hiuspohjaan.
Plantur39 Fytokofeiini-shampoo värjätyille hiuksille, 250 ml, 19,95 € (79,80 €/l)

Kärsitkö hiustenlähdöstä? Tämä hiustenhoitosarja sisältää kofeiinia, joka tukee hiusten kasvua ja estää ennenaikaista hiustenlähtöä sekä ohenemista.

Ducray Kelual DS Shampoo, 100 ml, 19,10 € (191 €/l)

Voimakkaan ja toistuvan hilseongelman hoitoon. Miellyttävän tuoksuinen tuote, jota käytetään shampoon tavoin. Ehkäisee myös hiivasientä.

Vinkkejä hiuspohjan hoitoon:

  • Hiuspohjaa on hyvä elvyttää myös hieronnalla. Kampaamossa voi myös käydä vain pesussa ja pitkässä hieronnassa!
  • Tilapäinen kutina ja hilse voivat johtua hiuspohjaan kertyneistä muotoilutuotteista. Päänahka kannattaa kuoria syväpuhdistavalla shampoolla.
  • Ovatko hiuksesi värjätyt? Sulfaatiton shampoo suojaa väriä paremmin kuin voimakkaasti vaahtoavat shampoot.

Asiantuntijana Tiina Gahmberg, kosmetologi, Koivu Apteekki, Tampere

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje