Ohuet hiukset – näin vahvistat

  • ohuet_hiukset

Haaveissa vahvat, paksut hiukset? Muotoilutuotteet toimivat pika-apuna, mutta todelliset tulokset syntyvät ajan kanssa päänahkaa hoitamalla.

Suomalainen hiuslaatu on tyypillisesti lasinen ja ohut, vaikka tukkaa olisi määrällisesti paljon. Hiusten huonoon kuntoon tai lähtemiseen voivat vaikuttaa stressi, huono ruokavalio, hormonaaliset syyt, kuten vaihdevuodet, ja joillakin joskus jotkin lääkkeet.

Hoitaessasi päänahkaa hoidat samalla hiuksia. Terve päänahka on joustava ja terveen värinen, eikä sen kuuluu punoittaa, rasvoittua, hilseillä tai kutista. Hiuksiin voi taikoa ryhtiä ja eloa eri hiustenhoitotuotteilla, mutta olemassa oleva hius ei vahvistu. Haave paremmasta, elinvoimaisemmasta tukasta saavutetaan laittamalla satsaukset vasta kasvavaan tukkaan.

Hiusten kuntoon voi vaikuttaa kiinnittämällä huomiota terveelliseen ruokavalioon sekä erityisesti omega-rasvahappoihin ja muihin lisäravinteisiin. Apteekissa on myös saatavana erilaisia hoitoliuoksia, joita voi käyttää päänahkaa stimuloivan hieronnan yhteydessä. Hieronta aktivoi hiustenkasvua lisäämällä pään verenkiertoa, ja on 100 harjanvetoa tehokkaampi keino huoltaa kampaustaan.

Hoida päänahkaa kuin kasvojasi

Ihmeitä ei pidä odottaa tapahtuvan muutamassa viikossa. Hiuksille pitää antaa aikaa, noin neljä kuukautta, ennen kuin hoitotoimenpiteet alkavat näkyä. Kuten kasvojen ihon, myös päänahan hoidossa kannattaa huomioida vuodenaikojen vaihtelu. Kuivana talviaikana tarvitaan kosteutusta kesäkuukausia enemmän.

On hyvä myös ymmärtää, mitä hoitaa. Yleisesti sekaannusta aiheuttaa esimerkiksi kuiva päänahka, jota hoidetaan eri tavoin kuin bakteerista johtuvaa hilsettä.

​Asiantuntija: Kosmetologi Noora Jäntti, Apteekki Easton, Helsinki

Näin apteekki auttaa

1 — Hiusten ikälähtö

Plantur 39 Fytokofeiinishampoo ohuille ja hauraille hiuksille 250 ml, 19,90 e: Shampoon fytokofeiini tukee terveiden hiusten kasvua 40 ikävuodesta lähtien. Fytokofeiiniyhdisteet aktivoivat ja suojaavat hiusjuuria ja voivat sitä kautta auttaa ehkäisemään ennenaikaista hiustenlähtöä käytettäessä säännöllisesti ja annettaessa vaikuttaa vähintään kaksi minuuttia.

2 — Boostaa hiusrakenne

Biotiini Strong Hair & Nail 60 tabl., 17,60 e: Biotiini aktivoi hiusjuuren soluja tuottamaan keratiinia, hiusten rakennusainetta. Hius kasvaa ja vahvistuu, ja hoidat samalla kynsiä ja ihoa.

3 — Ravintoa hiuksille

Priorin Extra 180 -kapselit, 99 e: Vitamiini-, kasviuute- ja aminohappokapselilla tuuheammat, vahvemmat ja kiiltävämmät hiukset. Tuotetta tulisi käyttää yhtäjaksoisesti kolme kuukautta, jotta tuotteen vaikutus näkyy hiuksissa.

Tuotteiden hinnat ovat Avainapteekkien keskimääräisiä hintoja.

Lue lisää:
Hiukset vahvaksi
Hiustenlähtö naisilla: Mikä avuksi?
Hiukset koostuvat keratiiniproteiinista ja vedestä

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

38231_Perrigo_ACO_Sun_Avainapteekit_banner_215x500
banneri Nicotinel_215x550

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje