Miten hoitaa hiuksia oikein?

  • 0516_peili

Apteekista saa henkilökohtaista neuvontaa myös hiusten ja hiuspohjan erityisongelmiin sekä hiusten ylläpitohoitoon. Tässä suosituksemme erilaisiin tarpeisiin.

Hiusten kuntoon vaikuttaa moni sellainenkin asia, jota ei välttämättä tule ajatelleeksi.

– Esimerkiksi muutokset terveydentilassa tai ruokavaliossa saattavat vaikuttaa hiusten kuntoon, kertoo Tiina Gahmberg Tampereen Koivu Apteekista.

Muita vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi hormonaaliset muutokset, imetys, vaihdevuodet, stressi, tupakointi ja laihduttaminen. Ulkoiset tekijät kuten pakkasajan kuivuus ja auringon polte sekä voimakkaat hiusten käsittelyt näkyvät myös hiusten kunnossa.

Hiusten perushoitoon kuuluu pesu tarpeeksi tehokkaalla mutta hellävaraisella shampoolla ja tarvittaessa hoitoaineella 2–3 kertaa viikossa. Tämä ylläpitää tervettä hiuspohjaa ja riittää, jos hiukset ovat hyvässä kunnossa.

– Jos hiuksia jostain syystä pitää pestä useammin, kannattaa valita usein toistuvaan pesuun suunniteltu mieto shampoo, opastaa Gahmberg.
Kammattavuuden helpottamiseksi ja kuivan latvan kosteuttamiseksi on erilaisia hiusten latvaosaan laitettavia hoitoaineita. Kiillon lisäämiseksi ja hiusten sähköisyyden taltuttamiseksi löytyy niinikään omat hoitotuotteensa.

Värjätyille hiuksille tarkoitetut hoitotuotteet on kehitetty säilyttämään väriä pesuissa ja hoitamaan vahvan käsittelyn kuluttamaa hiusta. Hiusten kasvua tukemaan voi puolestaan apteekista hankkia sisäisesti nautittavia kapseleita.

Myös erilaisiin päänahan ongelmiin löytyy ratkaisuja apteekin hyllyltä. Hoitotuotetta valitessa on tärkeää selvittää vaivan taustalla oleva syy. Vaikkapa päänahan kutina saattaa yksinkertaisesti johtua erittäin kuivasta hiuspohjasta.

– Toisaalta kutina ja karstoittuminen voivat olla merkki rasvoittuvan ihon ekseemasta tai eri syistä johtuvasta hilseestä. Sopivan hoitotuotteen löytämiseksi onkin hyvä kääntyä apteekin henkilökonnan puoleen, Gahmberg kehottaa.

Keskustelussa käydään läpi asiakkaan hiustenhoitorutiinit ja valitaan päänahkaa rauhoittavat, yleensä kuuriluontoiset hoito-
shampoot ja -liuokset.

Tukea hiusten kasvuun

Priorin Extra antaa tukea hiusten kasvuun sisältä päin. Sisältä hiusjuurille tärkeitä rasvahappoja ja kivennäisaineita sekä biotiinia.


Priorin Extra, 60 kaps., 
41,90 e (748,21 e/kg). 
Ravintolisä.

Shampoo herkälle 
päänahalle

Ducray Elution Shampoo rauhoittaa ja hoitaa ihoärsytystä päänahassa. Suojaa ja hoitaa hiuksia. Soveltuu herkälle tai ihosairauksien herkistämälle päänahalle. Käytetään välipesuihin aktiivihoitojen aikana ja niiden jälkeen ehkäisemään ongelman uusiutumista. 


Ducray Elution Shampoo, 200 ml. 14,25 e (71,25 e/l)

Koko perheen luottoshampoo

Hellävarainen, miedosti hajustettu Sebamedin shampoo koko perheelle usein toistuvaan pesuun, käytettäväksi vaikka joka päivä. Normaaleille ja kuiville hiukslle. pH 5,5 ylläpitää päänahan luonnollista suojaa.

Sebamed Everyday Shampoo, 200 ml, 8,65 e (43,25 e/l)

Hiusjuuria hoitava shampoo

Vaihdevuosien aikana hiusjuuria suojaava estrogeeni vähenee ja seurauksena saattaa olla hiusten oheneminen tai hiusten lähteminen. Plantur 39 -fytokofeiinishampoo aktivoi hiusjuuria pesun aikana. Erityisesti värjätyille, rasittuneille hiuksille.

Plantur 39 shampoo, 250 ml, 19,95 e (79,80 e/l)

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje