Mikä on paras huulivoide?

  • apteekin hyllyltä

Talvi tulee ja huuleni kuivuvat. Millainen tuote sopii parhaiten huulivoiteeksi?

Suomen talvi koettelee ihoa monin tavoin. Ulkona ihoa kuivattavat pakkanen ja viima, sisällä lämmitys ja ilman kuivuus saavat ihon kaipaamaan kosteutta. Huulet altistuvat näille olosuhteille siinä missä muukin iho. Kuivia huulia saattaa myös lipoa, mikä entisestään kuivattaa niitä. Huulivoiteiden rasva-aineet, kuten vaseliini ja sheavoi, ravitsevat sekä pehmentävät ihoa. Samoin vaikuttavat voiteissa käytettävät öljyt, kuten auringonkukka- ja avokadoöljy. Voiteiden vaha-aineet, kuten mehiläisvaha, antavat voiteelle täyteläisen koostumuksen ja estävät kosteuden haihtumista huulilta.

Huulivoiteissa käytetty E-vitamiini ja bisabololi rauhoittavat ärtyneitä huulia. Voiteiden mahdolliset keramidit parantavat ihon kosteuden sitomiskykyä. Talvella on muistettava myös auringon UV-säteet. Ulkoilmaihmisen kannattaa valita huulivoide, jossa on mukana aurinkosuoja. Myös huuliherpeksestä kärsivät saavat apua UV-suojallisesta huulivoiteesta, sillä se ehkäisee rokahtuman puhkeamista. Jos huulet ovat todella rohtuneet, niihin kannattaa sipaista rasvaista lääkevoidetta, jossa on dekspantenolia. Se korjaa halkeilevaa, kuivaa ja ärtynyttä ihoa ja nopeuttaa paranemista.

Täsmätuote

  • ACO Hoitava huulivoide, 3,30 e

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje