Löydä sinulle sopiva silmänympärysvoide

  • A0418_tuote_peili2

Silmänympärysten herkkä iho tarvitsee uudistavaa ja rauhoittavaa hoitoa. Tuote kannattaa valita tarkoin.

Silmänympärysiho voi oireilla monella eri tavalla. Valitse voiteesi sen mukaan, mikä on suurin ongelmasi silmänympärystesi alueella. Muistathan, että apteekin asiantuntijat auttavat mielellään sopivan voiteen valitsemisessa.

  1. Kun silmänaluset ovat turvonneet, valitse geelimäinen tai hyvin ohut emulsio. Jos levität illalla liian rasvaisen ja paksun voiteen, se voi pahentaa tilannetta. Pidä tuotetta hetki jääkaapissa, niin se tuntuu raikkaalta iholla.
  2. Ryppyjä vastaan suositeltavin vaihtoehto on voidemainen anti-age -tuote. Ne poistavat kuivuutta sekä ravitsevat ja napakoittavat helposti veltostuvaa ihoaluetta. Annostelussa kannattaa noudattaa ohjeita. Liika käyttö ei lisää tehoa, vaan saattaa lisätä nestekertymää.
  3. Jos silmien alueen iho on kuiva nuorella iällä, on hyvä valita täyteläinen voide ilman anti-age -vaikutusta. Toisaalta esimerkiksi Louis Widmerin voidetta voi käyttää nuorelle iholle kuuriluonteisesti, kunnes kuivuus on poistunut.
  4. Jos kärsit tummista silmänympäryksistä, valitse tuote, jossa on valoa heijastava vaikutus. Se antaa heti raikkaamman ulkonäön. Voidepohjassa on myös tummia varjoja tasaavia hoitoaineita. Synnynnäiseen taipumukseen voiteilla ei voi vaikuttaa, mutta väsymyksen aiheuttamaa tummuutta niillä voi karkottaa.

Avainapteekkien valikoimista:

Avène Soothing Eye Contour Cream, hajustamaton silmänympärysvoide, 10 ml, 22,55 e (2255 e/l)

Rauhoittava voide erittäin herkälle ja ärtyneelle, myös atooppiselle iholle. Soveltuu myös ärtyneille luomille. Kevyt koostumus on myös miesten suosikki.

Vinkki! Keveytensä ansiosta voit käyttää Avene-voidetta myös meikin alla. Voide sopii myös allergia-aikaan rauhoittamaan ja kosteuttamaan ärtyneitä luomia.

Atopik Anti-Age kiinteyttävä silmänympärysvoide, vegaaninen, 15 ml, 28 e (1866,67 e/l)

Chia-öljyn rasvahapot ravitsevat ja tasoittavat, kauraöljy rauhoittaa silmänympärysihoa. Kotimainen mustikkauute sisältää ihoa suojaavia ja rauhoittavia antioksidantteja.

Vinkki! Pumppupullo helpottaa annostelua. Tarvitset tuotetta vain nuppineulan pään kokoisen määrän kerrallaan.

La Roche-Posay Toleriane Ultra Eye. Hajusteeton, alkoholiton, lanoliiniton. 20 ml, 20,60 e (1030 e/l)

Kosteuttaa ja rauhoittaa herkän silmänympärysihon kiristävää, polttelevaa tunnetta ja alentaa ihon turvotusta. Myös piilolinssien käyttäjille.

Louis Widmer, hajustamaton ja hajustettu vaihtoehto, 30 ml, 35 e (1166,67 e/l)

Silmänympärysvoiteiden klassikko. Rauhoittava ja kosteuttava voide kaikille ihotyypeille, myös atoopikoille. Ryppyjen tehokas
siloittaja reilun koon purkissa.

Vinkki! Louis Widmerin voidemainen koostumus sopii myös tehohoidoksi koko kasvoille seerumin jälkeen ja yövoiteen sijaan. Toimii myös arpivoiteena. 

Atopik Sensitive silmänympärysvoide, 100 % vegaaninen, 15 ml, 24,50 e (1633,33 e/l)

Kotimainen kauraöljy kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa, mangovoi hoitaa ja pehmentää. Prebiootit tukevat ihon hyödyllisten mikrobien toimintaa.

Asiantuntijana Tiina Gahmberg, kosmetologi, Koivu Apteekki, Tampere.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

85123589 Avainapteekit_Cystalia banneri_215x300px_052021

Aqualan_L_banneri_avainapteekit_215x500_2021

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje