Kosteuttava kasvosuihke

  • pikakosteuttajat

Talvi-ihon pelastus ovat kasvojen pikakosteuttajat, joita on tarjolla niin suihkeina kuin geeleinä.

3 x näin käytät pikakosteuttajaa

  1. Kosteuttamaan ja rauhoittamaan. Useat apteekeissa myytävät kosteussuihkeet sisältävät ihoa rauhoittavaa, kosteuttavaa ja hoitavaa mineraali-rikasta lähdevettä. Mineraalivesipohjaiset tuotteet usein myös tehostavat esimerkiksi kasvovoiteen rauhoittavuutta. Niiden käyttö sekä kasvoille että vartalolle ennen voidetta tai pitkin päivää lievittää kutinaa ja kuivuutta sekä lisää kosteutta iholle.
  2. Virkistämään. Talven tuoma pintakuivuus saa usein ihon pinnan näyttämään samealta. Nopeasti toimiva kosteutus antaa heleyttä iholle, ja iho näyttää virkistyneeltä. Pikakosteuttajia voidaan useimmiten käyttää myös meikin päälle, joten ne auttavat hetkessä kiristävään tunteeseen vaikkapa työpäivän aikana. Suihkekosteutuksen plussana on se, että ne virkistävät myös silmäluomia, jotka usein jäävät voitelematta.
  3. Tasapainottamaan. Erityisesti talvisin lämpötilojen vaihtelut, niin kylmä ulkoilma kuin lämmitetty huoneilma, kuivattavat kasvojen ihoa. Etenkin rasvaisen ihon ja sekaihon pinta kuivuu, ihohuokoset tukkeutuvat, ja iholle syntyy talitukkeumia. Imeytyvien voiteiden lisäksi tai niiden sijaan kannattaa käyttää kosteuttavaa suihketta, joka jää ihon pintaan. Pikakosteuttajat helpottavat myös ärtynyttä ja punoittavaa ihoa. Suihkevesi rauhoittaa ja tasoittaa.

ACO

Nopeasti kosteuttava, kevyesti tuoksuva suihke raikastaa ja toimii myös meikin päällä. Plussaa c-vitamiinista, joka suojaa ulkoisilta ärsykkeiltä.
Rescue Mist, Face hydration on the go, 75 ml, 13 € (173,33 €/l)

Favora

Suihke sopii puhdistuksen viimeistelyyn ja meikin päälle pikakosteuttajaksi. Tuoksuton perustuote, joka virkistää ja rauhoittaa.
Favora Moisturising Facial Spray, 200 ml, 11,90 € (59,50 €/l)

Avène

Täydellinen herkkäihoiselle: säilöntäaineeton, hajusteeton ja väriaineeton. Lievittää ärtyneisyyttä, kutinaa ja punoitusta.
Avène Eau Thermale, Thermal Spring Water, 150 ml, 14 € (46,67 €/l)

Vichy

Geelimäinen lähdevesitiiviste levitetään puhdistetulle iholle; kosteuttavan vaikutuksen huomaa välittömästi. Sisältää hyaluronihappoa.
Mineral 89, Fortifying and plumping daily booster, 50 ml, 27,10 € (542 €/l)

Asiantuntijana Tiina Gahmberg, kosmetologi, Koivu Apteekki, Tampere

Muista myös nämä vinkit! 

  • Oletko lähdössä lennolle? Kosteuttava suihke virkistää ihanasti etenkin pitkien, ihoa kuivattavien lentomatkojen aikana.
  • Jos työskentelet voimakkaasti ilmastoidussa tilassa, iho kuivuu ja kutisee helposti. Ota tällöin kosteuttava suihke käyttöön!
  • Pikakosteuttajat toimivat oivallisesti myös talven aurinkolomilla niin voidetta kevyempinä kosteuttajina kuin aftersun-tuotteina.

Lue lisää:

Näin hoidat kuivaa ihoa

5 vinkkiä käsien talvihoitoon

Eri ihotyyppien täsmätuotteet

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje