Komealle iholle

  • 0515_peili

Mies, unohda saippua ja suuntaa apteekkiin hankkimaan ihollesi sopivat hoitotuotteet.

Ihon hoitaminen on kaikille tärkeää, mutta miehille erityisesti siksi, että miehen ihoon tulleet vauriot voivat olla hyvinkin hankalia.

– Miehen paksuhkon ihon vauriot ovat vaikeammin korjattavissa kuin naisen, farmaseutti Yrjö Tuominen Pälkäneen apteekista sanoo.

Miehen iho on testosteronihormonin vuoksi noin 25 prosenttia naisen ihoa paksumpi. Naisella estrogeenihormoni tekee ihosta joustavan ja pehmeän. Miehillä ihon vanheneminen tapahtuu enemmän yllättäen, naisilla ikääntymisen merkit näkyvät vähitellen.

Tärkeimmät tuotteet miehille ovat kosteusvoide ja after shave -tuote. Kosteusvoidetta voi käyttää tarpeen mukaan, after shave -tuote puolestaan rauhoittaa parta-alueen parranajon jälkeen. Lisäksi kuorintavoiteen käyttö ajoittain ennen parranajoa ehkäisee karvojen kasvun väärään suuntaan eli sisään päin. Miehillä yleisin ihotyyppi on rasvoittuva. Siksi miesten tuotteiden valtti on kevyt koostumus ja siten helppo levitettävyys.

Miehen kannattaa aloittaa ihonhoito teini-iässä, jolloin on hyvä oppia kasvojen puhdistamisen rutiinit. 25–30-vuotiaana on hyvä ottaa käyttöön kosteusvoide, after shave -tuote ja kuorinta. 40-vuotias voi alkaa käyttää silottavia ja ryppyjä viivästyttäviä tuotteita sekä silmänympärysvoiteita.

– Mikään ei estä käyttämästä myös naisille suunnattuja tuotteita, esimerkiksi silmänympärysvoiteita, Tuominen vinkkaa.

Ennen kaikkea miesten tulee unohtaa saippua kasvoja puhdistaessaan, koska se kuivattaa ihon pintaa liikaa.

– Kasvot pestään kasvojen puhdistusgeelillä tai -vaahdolla, ei suihkugeelillä tai saippualla, Tuominen sanoo.

Vartalolle voi valita suihkugeelin sijaan täyteläisen suihkuöljyn, joka jättää iholle sen tarvitseman kosteuden. Myös kosteutus kevyellä perus- tai vartalovoiteella toimii. Karheille kantapäille erikoistuotteeksi sopii vaikkapa paristokäyttöinen jalkaraspi.

Moni mies jättää apteekkiostoksensa naisen hoidettavaksi. Silloin ihonhoito ratkaistaan usein sattumanvaraisesti esimerkiksi pelkillä perusvoiteilla. Mutta myös päivittäistuote, kuten partavaahto, voi olla luksusta.

– Laadukas apteekkituote jättää ihon kosteaksi, ja tuoksu on miellyttävä, Yrjö Tuominen kuvailee. Hän rohkaisee miehiä apteekkiin kysymään tuotteista. Apteekissa opastuksen ja asiantuntemuksen saa aina kaupan päälle.

– Hyvällä hoidolla iho paranee varmasti.

 

La Roche-Posay Hydraphase Intense Legere, 50 ml

Kosteusvoide normaalille iholle ja sekaiholle. Pitkäkestoinen vaikutus ja kevyt koostumus. Sisältää kosteuttavaa ja rauhoittavaa hyaluronihappoa sekä Thermal Spring Water -rauhoittavaa lähdevettä. Parabeeniton. 27,30 e

ACO For Men, Face Lotion, 60 ml

Hellävarainen ja tehokas kasvojen kosteusvoide. Glyseroli kosteuttaa, Canola-öljy pehmentää ja pantenoli rauhoittaa ihoa. Sisältää E- ja B5-vitamiineja. Kevyt koostumus imeytyy nopeasti. Hajusteeton. 9,40 e

Vichy Homme Anti-irritation Shaving Foam, 200 ml ja Sensi-Baume Mineral Ca After-shave balm, 75 ml

Pehmeä partavaahto ja kosteuttava after shave -balsami. Kalsium suojaa ja puhdistaa sekä korjaa ihovaurioita. Thermal Spa -lähdevesi rauhoittaa. Shaving Foam 14,80 e, Sensi baume 23,40 e

Avène Mattifying Fluid, 50 ml

Tasapainottava voide imeytyy nopeasti ja jättää ihon mattapintaiseksi, sileäksi ja raikkaaksi. Sopii seka-
iholle, sillä voide tasapainottaa talin eritystä erityisesti kasvojen kiiltoon taipuvaisella T-alueella. 23 e

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje