Kesän parhaat kosmetiikkatuotteet

  • peili_sauna

Kesän parhaat mökkituliaiset ovat koko perheelle sopivaa hemmottelukosmetiikkaa, joilla hoidat ja kosteutat ihon.

Kesällä aurinko hellii eikä pakkanen kuivata ihoa, mutta iho kaipaa silti kosteutusta.

– Talvella vaatteet suojaavat vartaloa, kesällä se on alttiimpi ulkoisille ärsykkeille, kuten pölyille, kuumuudelle ja auringon UV-säteille, kosmetologi Tiina Gahmberg tamperelaisesta Koivu Apteekista kertoo.

Jos ihoa hehkeyttävä kuorinta ei muodostunut rutiiniksi jo keväällä, viimeistään nyt kannattaa aloittaa.

– Kuorinnan voi tehdä vaikka viikottain, toki oman ihon tarpeen mukaan. Itseruskettavia tuotteita käytettäessa vartalo on ehdottomasti kuorittava ennen sitä, jotta lopputuloksesta tulee tasainen.

Itseruskettavan tuotteen väri tarttuu kuolleeseen ihosolukkoon, jota on eniten yleensä kyynärpäissä ja polvissa. Kuorinta poistaa ylimääräistä kuollutta ihosolukkoa, ja väri tarttuu kauniisti.

Sopivat tuotteet löytyvät usein kokeilemalla. Apteekin henkilökunnalta kannattaa kysyä vinkkejä ja apua valintaan. Jos kevyt kosteusvoide tuntuu riittämättömältä, sen rinnalle tai kokonaan tilalle voi valita täyteläisemmän ja rasvapitoisemman voiteen. Ravitseva öljy myös heleyttää pintakuivan ihon sävyä.

– Täyteläinen voide eheyttää ihon suojakerrosta, eikä kosteus haihdu iholta liian nopeasti. Öljy taas pehmittää ihon pintaa ja lisää sen joustavuutta, Tiina Gahmberg kertoo.

Pese aurinkovoide pois suihkugeelin avulla, sillä aurinkorasvojen filttereistä osa on vedenkestäviä, eivätkä ne lähde pelkällä vedellä. Auringon aiheuttamaa punoitusta tai kuumotusta on hyvä rauhoittaa viilentävällä After Sun -tuotteella, se on myös erinomainen apu saunomisen jälkeen couperosaan taipuvaisella iholla. Meriveden ja auringon yhteisvaikutuksesta iho saattaa alkaa kuivua ja ärtyä. Myös ärsytystä tehokkaasti lieventävät paikallishoitovoiteet löydät apteekista.

Täyteläisyyttä

Täyteläinen, runsas voide sopii hyvin myös erittäin kuivalle iholle kosteuttaen 48 tuntia. Sisältää kymmentä erilaista hoitavaa öljyä, kuten macadamia-, jojoba- ja aprikoosinsiemenöljyä.

  • Vichy Ideal Body -vartalovoide, 200 ml 27,50 e (137,50 e/l)

Kosteutta

Herkän ihon hajusteeton, nopeasti imeytyvä emulsio kosteuttaa ihoa. Sopii myös lapsille ja vauvoille. Sisältää ihoa rauhoittavia niasiiniamidia, karitevoita ja glyseriiniä sekä La Roche-Posay-lähdevettä. 

  • La Roche-Posay Lipikar Fluide, 400 ml 18,50 (46,25 e/l)

Pehmeyttä

Pehmeästi kukkaistuoksuinen voide uudella kosteudensitojayhdisteellä. Raikas suihkuvoide ei kuivata ihoa.

  • ACO White Flowers Body Lotion ja Shower Cream, 200 ml, 10,30 e (51,50 e/l) ja 8,20 e (41 e/l)

Sileyttä

Alkoholiton kuorintavoide poistaa mikrohelmien avulla kuolleet ihosolut hellästi ja tekee ihosta sileän. Natriumsalisylaatti kirkastaa ihon. Vartaloöljy rauhoittaa ja ravitsee kuivaa ja herkkää ihoa.

  • Avéne Gentle Body Scrub -kuorinta ja Body Oil -vartaloöljy, 200 ml 24,20 e (121 e/l)

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje