Kesäihon parhaat aurinkovoiteet ja rauhoittavat suihkeet

  • Parhaat-aurinkovoiteet-ja-rauhoittavat-suihkeet

Aurinko lämmittää meitä aina kevätkuukausista lähtien – rusketus ei kuitenkaan ole syy laskea aurinkovoiteen suojakertoimia. Myös ruskettunut iho voi palaa ja tarvitsee aurinkosuojaa.

Keskipäivän auringossa on viisasta valita aina korkea aurinkosuojakerroin. Tyypillinen virhe on käyttää aurinkovoidetta liian pieniä määriä. Pieni tippa korkeintakaan suojakerrointa ei suojaa pitkään. Nyrkkisäännön mukaan riittävä määrä aurinkovoidetta on teelusikallinen kasvoille ja kolme ruokalusikallista vartalolle. Muista myös huulet, korvat ja kalju. Aurinkolasit ja päähine kuuluvat varustukseen.

Pilvien verho on petollinen – rasvaa ihosi myös varjoisalla säällä. Hiekka sekä vesi heijastavat auringonsäteilyä entisestään.

Hajuveden ja auringon yhdistelmä ei tiedä iholle hyvää. Myös tietyt lääkevoiteet ja esimerkiksi retinolipohjaiset voiteet herkistävät ihoa auringon säteilylle. Kannattaa tutustua omien lääkkeiden ja voiteiden yhteisvaikutuksiin auringon kanssa. Aurinkovoide on hyvä pestä päivän päätteeksi saippualla pois turhan ihoärsytyksen välttämiseksi.

Minkälaisen aurinkosuojan ihosi tarvitsee?

aco-sun-lotion-intolerance
avene-b-protect-aurinkovoide

Kuusi erilaista vaihtoehtoa Avainapteekkien valikoimista:

Aurinkovoide, joka suojaa ihoa ilmansaasteilta ja tasoittaa ihon sävyä. Kevyt maitomainen koostumus ei tahraa. Kevyesti hajustettu.

— Avene Sun B-Protect 50+ 50 ml, 16,60 e

Aurinkovoide herkälle iholle. Suojaa ihoa auringon aiheuttamalta ihoärsytykseltä ja rauhoittaa auringossa ärtynyttä ihoa. Sopii aurinkoihottumasta tai aurinkoallergiasta kärsivälle.

— Aco Sun Lotion Intolerance spf 50 100 ml, 19,90 e

aco-sun-lotion-ato-protect-aurinkovoide

Aurinkorasva atoopikolle. Kuivalle ja atooppiselle iholle kehitetty aurinkovoide syväkosteuttaa ihoa tehokkaasti ja pitkävaikutteisesti. Aikuisille ja yli 3-vuotiaille.

— Aco Sun Ato-Protect Lotion spf 50+ 150 ml, 25,50 e

Vichy-wet-skin-gel-aurinkovoide

Aurinkovoide, joka levittyy helposti märälle iholle. Erittäin vedenkestävä koostumus antaa korkean suojan kaikenikäisille pulikoijille.

— Vichy Capital Soleil Wet skin gel -aurinkosuojavoide lapsille spf 50+ 200 ml, 30,50 e

la-roche-posay-anthilios-aurinkosuihke

Veden ja hikoilun kestävä aurinkosuoja. Lähes öljytön koostumus on ohut, virkistävä ja tahraamaton. Kevyesti hajustettu.

— Avene Sun Sport spf 50+ 100 ml, 26,90 e

Hikoilun, hiekan ja vedenkestävä korkea aurinkosuoja kasvoille ja vartalolle. Myös herkälle ja aurinkoherkälle iholle.

— La Roche-Posay Anthelios spf 50+ aurinkosuojasuihke 200 ml, 31,50 e

Kuinka hoitaa palanutta ihoa?

Jos iho kuitenkin palaa, älä altista ihoa uudelleen auringolle, ja auta ihoa palautumaan kosteuttavilla tuotteilla. Tutustu ihoa rauhoittaviin ja kosteuttaviin suihkeisiin, joita voi käyttää auringossa sekä auringossa oleilun jälkeen. Pidä huolta myös nesteytyksestä ja juo päivän mittaan runsaasti vettä.

Ihoa rauhoittavia suihkeita ja voiteita:

​Mineraalia sisältävä lähdevesispray rauhoittaa ja kosteuttaa välittömästi ärtynyttä ihoa auringonoton jälkeen. Sopii virkistäväksi suihkeeksi myös auringonoton aikana. Myös meikin päälle.

— Vichy Eau Thermale suihkutettava lähdevesi 150 ml, 11,90 e

Suihke rauhoittaa epämiellyttäviä tuntemuksia ja hellii auringon ärsyttämää ihoa ihanalla viileyden tunteella. Suihkeen teho säilyy jopa kuusi tuntia tuotteen levittämisen jälkeen.

— A-Derma Cutalgan Soothing Spray 100 ml, 15,40 e

After sun -voide rauhoittaa auringon rasittamaa ihoa ja palauttaa ihon kosteustasapainon tehokkaasti. Virkistävä ja viilentävä geelivoide syväkosteuttaa ihoa 24 tunnin ajan.

— Aco Sun After Sun Gel Cream 200 ml, 10,50 e

Tuotteiden hinnat ovat Avainapteekkien keskimääräisiä hintoja.

 

Lue myös:

Joka viides kärsii aurinkoihottumasta

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

38231_Perrigo_ACO_Sun_Avainapteekit_banner_215x500
banneri Nicotinel_215x550

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje