Käytätkö liikaa huulirasvaa?

huulet-rasvaus-hoito

Rasvaatko huuliasi kymmeniä kertoja päivässä? Oletko hukassa ilman huulirasvaa? Tällöin et välttämättä kärsi kuivista huulista vaan huulirasvaärsytyksestä.

Ärsytyksen aiheuttavat huulirasvojen sisältämät aineet, kuten risiiniöljyn johdokset. Kohtuukäytössä ne hellivät ihoa mutta alkavat jatkuvassa käytössä kiusata sitä. Ärsytetyt huulet muuttuvat voitelemattomina nopeasti rohtuneen tuntuisiksi, jolloin niille tulee levitettyä uusi rasvakerros. Kierre käynnistyy.

Jos huuliasi ärsyttää, lopeta huulirasvan käyttö kokonaan. Sivele sen sijaan huulesi puhdistetulla vaseliinilla korkeintaan kaksi kertaa vuorokaudessa. Voit lisäksi rauhoittaa tulehdusta hydrokortisonivoiteella korkeintaan viikon ajan.

3 x suukkosuun suosikit

  1. Kuori kuiva pois. Kuori huulilta kuollut ihosolukko kuorinta-aineella tai kotikonstein, kuten rakeisella hunajalla. Rohtuneet huulet eivät kaipaa kuorintaa vaan kosteutusta.
  2. Hemmottele hellästi. Ehkäise huulien kuivuminen ennalta ja helli niitä kosteuttavilla huulirasvoilla ja -punilla. Huulia voi rasvata myös pienellä määrällä perusvoidetta.
  3. Pusuttele päivittäin. Pusuttelu vetreyttää huulia ja piristää mieltäsi. Samalla viestität lähimmillesi, että välität heistä.

Päivitetty 13.12.2012

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje