Iho ihanaksi

  • peili

Talvella tervekin iho joutuu koetukselle. Sopiva kosteusvoide löytyy, kun kokeilun aloittaa oman ihotyypin tuotteesta.

Iho vaatii usein kosteutusta. Voide sitoo kosteutta ja kuljettaa sitä ihoon. Kiristävä tunne ihossa vähenee, iho tasoittuu ja ihosta tulee pehmeä ja kimmoisa. Myös meikin levittyminen helpottuu. Kosteusvoide muodostaa lisäksi suojaavan kerroksen, joka estää kosteuden haihtumista.

– Hyväihoinenkin voi käyttää kosteusvoidetta. Iho ei totu kosteuttamiseen sillä seurauksella, että se vaatisi jatkossa yhä enemmän hoitoa, apteekkari Pirkko Martikainen Helsingin Kipparlahden apteekista sanoo.

Terve iho saa kosteutuksensa sisältä päin kudosnesteistä. Terveen ihon pinta on kimmoisa, tasainen ja heleä, koska ihosolut ovat tiiviisti vierekkäin.

– Iho kuivuu, jos sen pinta ei pysy jostain syystä eheänä. Siinä tapauksessa ihosolujen välit avautuvat ja vettä pääsee haihtumaan, jolloin iho kuivuu, halkeilee, hilseilee ja tuntuu kiristävältä, Martikainen sanoo.

Laadukkaat kosteusvoiteet sisältävät hyvin valittuja ja tehokkaasti kosteuttavia ainesosia sekä ärsyttämättömiä säilytysaineita. Kosteusvoiteen pitää olla miellyttävän täyteläinen ja helposti levittyvä.

Eri ihotyypeille tarkoitettujen voiteiden erot näkyvät niiden vesipitoisuuksissa ja kosteuttavien ainesosien määrissä. Oman ihotyypin voide tuntuu iholla sopivan ohuelta tai runsaalta. Itselle paras voide löytyy kokeilemalla.

– Voidetta pitää käyttää muutama viikko, ennen kuin voi tehdä lopullisia johtopäätöksiä sen sopivuudesta, Martikainen sanoo.

Myös herkkää ihoa pitää kosteuttaa mieluiten sille tarkoitetuilla tuotteilla. Herkkä iho reagoi voimakkaasti ärsykkeille, kuten kylmälle, kuumalle, tuulelle, ilman saasteille tai allergeeneille. Iho lehahtaa punaiseksi tai läikikkääksi ja sitä kihelmöi ja kutittaa.

Avainapteekkien valikoimiin pääsevät vain testatut laatutuotteet. Apteekkikosmetiikalla on myös erinomainen hinta-laatu -suhde. Tuotesarjoissa on kaikille ihotyypeille sopivia valmisteita, eivätkä ne sisällä mitään iholle ylimääräistä.

– Tuoteraati valitsee valmisteet Avainapteekkeihin hakemusten perusteella. Laatu on meille ykkösasia, Pirkko Martikainen sanoo.

LRP Lipikar Baume AP+, 400 ml

Atooppiselle, erittäin kuivalle ja kuivalle iholle, myös herkälle ja ärtyneelle iholle. Lievittää kutinaa. Täydentää ihon lipiditasapainoa. Hajusteeton ja parabeeniton.

27,55 e (68,88 e/l)

Avène Trixera + Emollient Cream, 200 ml

Atooppiselle ja erittäin kuivalle iholle. Sisältää kosteuttavaa glyserolia, kutinaa estävää glysiiniä ja öljyjä. Koko perheelle. Hajustamaton. Sopii myös kasvoille.

22,45 e (112,25 e/l)

Eucerin Sensitive Skin pH5

Lotion, pumppupullo 400 ml Emulsiovoide herkkäihoiselle. Vartalovoiteessa on sama pH-arvo kuin terveellä iholla, ja se aktivoi ihon omia suojaavia entsyymejä. Myös vaurioituneelle iholle.

15,00 e (37,50 e/l)

Favora, ravitseva vartalovoide, 200 ml

Kaikille ihotyypeille, erityisesti kuivalle ja herkälle iholle. Kosteuttavaa glyserolia, suojaavia keramideja ja vahvistavaa pantenolia. Imeytyy nopeasti. Mieto tuoksu. Parabeeniton.

10,50 e (52,50 e/l)

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje