Hiukset vahvaksi

  • peili

Etsitkö hiusongelmiisi muuta ratkaisua kuin lippis tai lisäke? Voit saada avun hiusten ravintolisistä.

Huomaamme herkästi, jos hiuksemme alkavat harveta tai katkeilla tai jos hiuspohjamme oireilee. Silloin haluaisi tilanteeseen nopean ratkaisun. Biotiinia sisältävää hiusten ravintolisää kokeileva tarvitsee kuitenkin aikaa ja malttia, ennen kuin tulokset ovat nähtävillä.
Usein suunnan parempaan hiusten kunnossa huomaakin ensimmäisenä kampaaja esimerkiksi reipastuneen tyvikasvun muodossa.

– Mahdollisten positiivisten muutosten huomaaminen vie yleensä vähintään pari kuukautta, sanoo Tiina Gahmberg, kosmetologi ja ihonhoidon asiantuntija Tampereen Koivu Apteekista.

Hiusten ravintolisäkapseleita nautitaankin siksi yleensä muutamia kuukausia kerrallaan. Voit jatkaa kuuria pidempäänkin, jos saat käytöstä mieleisiäsi tuloksia.

Moni asia vaikuttaa hiusten kuntoon, myös yksilöllinen perimämme.

– Samassa perheessä toisella sisaruksella voi olla paksut ja tuuheat hiukset, toisella ohuet. Sitä ei voi muuttaa, mutta voimme koettaa kaikin keinoin lievittää ei-toivottuja piirteitä hiuksissa.

Jos hiusoireet ovat osa isompaa ongelmakenttää, ratkaisuja kannattaa etsiä yhdessä lääkärin kanssa. Esimerkiksi stressi, kilpirauhasen ja verenkierron häiriöt tai raskaus- ja imetysajan sekä vaihdevuosien hormonimuutokset saattavat aiheuttaa hiuspulmia, Tiina Gahmberg sanoo.

Omin keinoin hiuspohjan terveyttä voi edistää myös monipuolisella ruokavaliolla ja terveellisillä elintavoilla. Kutreja kannattaa helliä ja välttää voimakkaita käsittelyjä. Kosteuttavat tai rauhoittavat päänahan hoitoaineet voivat myös tuoda kaivattua lisäapua.

– Kun hius on ohut ja sitä on vähemmän, sitä voi auttaa tuuhentavilla shampoilla tai tyveä nostavalla hiuspuuterilla, Tiina Gahmberg vinkkaa.

– Hoidettuna hiukset näyttävät hyvältä: silloin huomio ei kiinnity hiuksen ohuuteen. Kuiva ja haaroittunut hiuskarva katkeileekin helpommin, jos hiuksia ei hoida.

Kysy apteekistasi neuvoa hiusten ravintolisän valitsemiseen. Ja ei, koko kapseliliuskan nauttiminen kerralla ei paranna lopputulosta: pysy päivittäisissä saantisuosituksissa! Jos käytät muitakin ravintolisiä, tarkkaile saamiesi hivenaineiden kokonaismääriä.

 

Täsmätuotteita

 

Priorin Extra

Ravintolisä hiuksille. Sisältää muun muassa biotiinia ja hirssiuutetta. Annostus kaksi kapselia vuorokaudessa. Sisältää gluteenia ja soijaa.

Biorion

Ravintolisä hiuksille. Sisältää muun muassa biotiinia, seleeniä ja sinkkiä. 
Käyttö: päivittäin yksi kapseli. Laktoositon, gluteeniton, soijaton ja hiivaton.

Ducray Anacaps tri-ACTIV

Ravintolisä hiuksille, päänahalle ja kynsille. Sisältää biotiinia ja muun muassa B6-vitamiinia. Käyttö: yksi kapseli aamuisin. Saattaa sisältää soijaa. Liivate kalasta, ei kala-allergikoille.

 

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje