Couperosa ja akne – löydät niihin avun apteekista

  • akne_couperosa

Couperosaa ja aknea hoidetaan hellin ottein ja laadukkailla tuotteilla.

Couperosaihon hoito

Suomalainen ihotyyppi on tavallisesti ohut, vaalea ja poskipäiltä sekä nenänpieliltä punoittava. Joskus ihon pinnalliset verisuonet jäävät laajentuneiksi ja iho pysyvästi punoittavaksi. Iho tuntuu ärtyisältä ja kiristävältä. Punoittavaa ihoa kutsutaan myös couperosaihoksi.

Couperosan oireiden taustalla voi olla auringonvalon aiheuttama ihon oheneminen, ruusufinni tai verisuonia laajentava lääkitys. Myös arkiset asiat, kuten kahvi ja mausteiset ruoat, pahentavat oireita. Couperosa on ihon ominaisuus, joka ei parane, mutta pitkäjänteisesti hoitamalla punoitusta voidaan vähentää.

Herkästi oireilevaa ihoa hoidetaan hellävaraisin ottein ja tuottein. Punoittavalle iholle sopivat parhaiten alkoholittomat, hajusteettomat, kosteuttavat ja ihoa suojaavat tuotteet. Auringolta on hyvä suojautua ympäri vuoden suojakertoimellisella voiteella. Talven viimaa vastaan voi suojautua meikkivoiteella ja puuterilla sekä sopivalla vaatetuksella.

Näin apteekki auttaa:

Atopik Sensitive Rauhoittava Kauravoide 24h 50 ml, 32,50 e
Rauhoittava voide sisältää suomalaista kaurauutetta ja -öljyä. Sertifioidun luomukosmetiikan hyaluronihappo ja prebiootit rauhoittavat herkkää ihoa. Suomessa kehitetty ja valmistettu tuote on vegaaninen.

Akneihon hoito

Akne on yleinen ihosairaus, jolle on ominaista tulehtuneet talirauhaset ja mustapäät. Iho on usein myös punoittava ja ärtyisä. Tavallisimmillaan akne on murrosiässä, mutta se voi ilmaantua myös aikuiselle hormonaalisista tai stressiperäisistä syistä. Lievää aknea voidaan hoitaa tulehdusta lievittävillä, kosteuttavilla ja rauhoittavilla apteekkituotteilla. Pitkään jatkuva tulehdus aiheuttaa akneiholle pysyviä arpia. Tarvittaessa asiakas ohjataan apteekista ihotautilääkärille.

Näin apteekki auttaa:

Ducray Melascreen Depigmenting Intense Care 30 ml, 29,95 e
Pigmenttimuutosten korjaamiseen tarkoitettu hoitotuote tasoittaa ihon väriä. Vaalentava atselaiinihappo ja kuoriva glykolihappo vaalentavat ihoa ja pitävät auringon esiin houkuttelemat läiskät poissa.

Aco Spotless Acne Treatment 30 g, 17,55 e
Hajusteeton hoitovoide palauttaa ihon luonnollisen pH- ja mikrobiarvon ja kosteuttaa tukkimatta ihohuokosia. Voiteen muodostama ohut kalvo suojaa ulkoisilta ärsykkeiltä. Levitetään iholle ennen kasvovoidetta.

Tuotteiden hinnat ovat Avainapteekkien keskimääräisiä hintoja.

Asiantuntija: Kosmetologi Noora Jäntti, Apteekki Easton, Helsinki

Lue lisää:
Akneihon hoito
Näin hoidat ihoasi oikein

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

38231_Perrigo_ACO_Sun_Avainapteekit_banner_215x500
banneri Nicotinel_215x550

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje