Aurinkosuojatuotteet tarpeen mukaan

  • AA0219_aurinko

Varmista, että tuote suojaa ihoasi kevät-auringossa sekä UVA- että UVB-säteiltä. Avainapteekkien valikoimasta löydät juuri sinulle sopivan tuotteen.

Näin käytät aurinkotuotteita

  1. Aloita aurinkovoiteen käyttö heti alkuvuodesta. UVB-säteilyä ilmakehä ja pilvet vaimentavat jonkin verran, mutta säteet voivat polttaa ihoa myös pilvien läpi. Auringon UVA-säteily ei juuri vaimene ilmakehässä. Säteily tunkeutuu ihon syvimpiin kerroksiin ja vanhentaa sitä ennenaikaisesti. Molemmat UV-säteet altistavat ihosyövälle, joten suojaa ihosi pilviselläkin säällä. Muista, että lumi, vesi ja hiekka heijastavat säteilyä.
  2. Käytä lapsille heidän iholleen suunniteltua voidetta, jonka suojakerroin on 50. Fysikaalinen eli heijastava suoja on lapselle hyvä valinta. Aikuiselle suojakerroin 30 voi riittää, mutta herkälle ja ­helposti palavalle iholle suositeltava kerroin on 50. Suurellakin suojakertoimella iho ruskettuu mutta hitaammin ja palamatta. Valitse voide ihotyypin ja kehon alueen mukaan. Aamuisin kasvoille on kätevä käyttää aurinkovoidetta, jossa on kosteusvoide samassa. Huomioi, että jotkut lääkkeet, esimerkiksi doksisykliini, voivat herkistää ihon auringon valolle.
  3. Levitä aurinkosuoja hyvissä ajoin ennen ­ulkoilua, jotta ehtii imeytyä. ­Laita ­kasvoille noin teelusikallinen ja vartalolle kämmenellinen voidetta, kuitenkin aina riittävästi. Sprayta on ­suihkutettava ­tasaisesti koko vartalolle. Suojaa huolella kaikki alueet huulia ja silmäluomia unohtamatta. Varmista uinnin jälkeen, että iholla on vielä voidetta, vaikka se olisi vedenkestävää.

Aurinkosuojatuotteet Avainapteekkien valikoimista:

Edistää päivetystä

Aurinkosuojavesi kasvoille ja vartalolle edistää päivettymistä. Kevyt koostumus, imeytyy nopeasti. Ei jätä valkoisia jälkiä eikä rasvaista tuntua. Vedenkestävä.

  • Vichy Idéal Soleil Sublime Tan protective Water SK 30 200 ml, 31 e

Ehkäisee ikääntymistä

Kosteuttava, vedenkestävä aurinkovoide kasvoille. Suojaa UVA- ja UVB-säteiltä. Ehkäisee ihon ikääntymistä. Ei tahmaa eikä jätä jälkiä.­ Kätevä pumppupullo.

  • Avène Very High Protection Anti-aging SK 50+ 50 ml, 22,90 e

Meikin alle

Aurinkovoide suojaa UVA- ja UVB-säteiltä. Hajusteeton herkän ihon voide sopii meikin alle. Jättää mattapinnan kasvoille, imeytyy nopeasti, vähentää kiiltoa eikä tahraa.

  • Aco Sun Face Fluid Mattifying SK 50+ 40 ml, 20,50 e

Myös silmän­ympäryksille

Vedenkestävä hajusteeton aurinkosuojavoide herkälle iholle ei valu eikä kirvele silmiä. Kosteuttava voide sopii kasvoille ja silmänympärysiholle. UVA- ja UVB-suoja.

  • La Roche-Posay Anthelios Ultra SK 50+ 50 ml, 21,25 e

Hajusteeton

Kevyt, kosteuttava aurinkosuojaspray tarjoaa UVA- ja UVB-suojan. Alkoholiton, väriaineeton ja hajusteeton. Vedenkestävä, sopii herkälle iholle.

  • Aco Sun Spray Intensive Moisture SK 50+ 175 ml, 22,65 e

Liikkujalle

Voide on kehitetty suojaamaan auringolta erityisesti urheilusuoritusten aikana. Erittäin veden- ja hikoilunkestävä. Koostumus on ohut, virkistävä ja lähes öljytön, Ei tahraa. Kevyesti hajustettu.

  • Avéne Very High Protection Fluid Sport SK 50+ 100 ml, 25,90 e

Asiantuntija Arja Mikkola, Farmanomi-kosmetologi, Apteekki Easton, Helsinki

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

85123589 Avainapteekit_Cystalia banneri_215x300px_052021

Aqualan_L_banneri_avainapteekit_215x500_2021

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje