Atooppisen ihon pelastus

  • 0514_eucerin_addu

Atooppinen ihottuma rauhoittuu sopivilla ihonhoitotuotteilla, puhdistuksella ja kosteuttamisella.

SUOMESSA 15−30 PROSENTTIA aikuisis­ta ja 20 prosenttia lapsista kärsii jos­sain vaiheessa elämäänsä atopiasta. Aurinkoinen kesä on hellinnyt atooppis­ta ihoa, mutta talven tullen oireet voi­vat pahentua. Eucerin AtoControl-sarja sisältää atooppisen ihon hoitotuottei­ta, jotka hillitsevät kutinaa ja vähentä­vät ihon tulehtumista.

Atoopikon ihon suojamekanismi on heikentynyt, eikä se sido kosteut­ta kuten terve, normaali iho. Kuiva iho kutisee, hilseilee, punoittaa ja menee helposti rikki, jolloin iholle pääsee ärsy­tystä ja tulehdusta aiheuttavia baktee­reja. Siksi säännöllinen pesu ja kosteu­tus on erityisen tärkeää.

Lyhyet haaleat suihkut pitävät ihon puhtaana. Saunominen taas paran­taa ihon läpäisyestettä ja siten kos­teusvoiteen imeytymistä. Puhdistami­seen kannattaa käyttää öljyä, joka ei pese pois ihon vähäistä rasvakerrosta. Tuotesarjan suihku- ja kylpyöljy sisäl­tää omega6-rasvahappoja ja 62 pro­senttia luonnollisia öljyjä, jotka paik­kaavat ihon omaa rasvakerrosta. Pesun jälkeen iho taputellaan kuivaksi ja voi­dellaan esimerkiksi kosteuttavalla AtoControl-vartalovoiteella.

Atooppista ihottumaa on hoidetta­va, vaikka kutina ei olisikaan aktiivis­ta. Kun kutina käy kestämättömäksi ja raapiminen päivittäiseksi, Acute Care Cream auttaa. Se voi vähentää lääke­voiteiden käytön tarvetta. Jos lääkevoi­de on lääkärin määräämä, se tulee kui­tenkin levittää iholle ensin.

Peseminen auttaa

Aiemmin ajateltiin, ettei atooppista ihoa saa pes­tä joka päivä, sillä se kuivattaa ihoa. Nykysuosi­tusten mukaan päivittäinen pesu on päinvastoin hyväksi, sillä sen yhteydessä veteen irtoaa ruvet­tunutta ihoa, joka sisältää ihottumaa pahenta­via ja tulehdusta aiheuttavia bakteereja.

 Vinkkejä atoopikolle:

• Vältä kuumia suihkuja.

• Kuivaa iho taputellen.

• Älä raavi.

• Ota kohtuudella aurinkoa, jos se sopii ihollesi.

• Vältä ihoa ärsyttäviä pesuaineita.

• Valitse luonnonmateriaaleista tehtyjä vaatteita.

Eucerin AtoControl-sarja Avainapteekistasi!

Cleansing Oil -suihku- ja kylpyöljy, 400 ml,

0514_eucerin_addu_pieni

noin 14 € (noin 35 €/l).

Kevyt Face Care Cream, 50 ml, noin 10 € (noin 200 €/l).

Acute Care Cream kosteuttaa, rauhoittaa, hillitsee kuti­naa. 40 ml, noin 12 € (noin 300 €/l).

Kosteuttava Body Care Lotion koko vartalolle, 400 ml, noin 21 € (noin 53 €/l).

Kaikki Eucerin AtoControl-ihonhoitotuotteet ovat parabeenittomia, väriaineettomia ja hajusteettomia, ja ne sopivat myös lapsille.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje