Antiperspirantit miehelle

  • juhatestaa

Antiperspirantti vai deodorantti? Apteekin antiperspirantit poistavat pahaa hajua ja myös ehkäisevät hien syntymistä. Paidatkin pysyvät puhtaampina!

Mikä on meidän herrasmiesten suosiman pikkutakin tehtävä? Saada mies näyttämään hyvältä? Väärin. Lämmittää? Väärin. Peittää märät hikiläntit kainaloista kokouksen alkaessa? Oikein!

Moni mies kärsii kainaloiden runsaasta hikoilusta. Useimmiten hikoilu on kausiluonteista, esimerkiksi elämän stressitason muuttuessa hikoilu lisääntyy. Kun kainalo kostuu, kaivaa mies esille lisää deodoranttia.

– Deodorantin tehtävä on estää hien hajun muodostuminen, mutta kainaloiden kostumista se ei juuri estä, kosmetologi Tiina Gahmberg Tampereen Koivu-apteekista sanoo

Osa deodoranteista sisältää bakteerien kasvua hillitseviä ainesosia, mutta vielä tehokkaampaa apua rankkaan hikoiluun tarjoavat apteekkien myymät antiperspirantit. Niissä hikoilun estämiseksi käytetään alumiinisuoloja. Ne tukkivat hikirauhasen suun, ja näin kainaloiden kostuminen estyy.

Antiperspirantit lupaavat suojan 48:ksi tai jopa 72 tunniksi. Mitä kovemmin omat kainalot tuntuvat hikoilevan, sitä pitempi suoja kannattaa valita. Tiina Gahmberg neuvoo laittamaan antiperspirantin kainaloon jo yöksi.

– Yöllä hikirauhasten toiminta laantuu, ja estotulppa ehtii muodostua rauhasen suulle ennen hikirauhasen aktivoitumista. Näin antiperspirantin teho paranee.

Antiperspirantit saattavat ärsyttää joidenkin ihoa. Jos näin käy, tuote kannattaa siirtää odottamaan joksikin aikaa ja vaihtaa samalla pesuneste apteekin miedompaan vaihtoehtoon. Muutaman päivän kuluttua antiperspirantin käyttöä voi koettaa uudestaan.

Entä jos kainalo tuntuu antiperspirantinkin jäljiltä märältä? Usein syynä on roll on -tuotteen ylitsevuotavainen käyttö.

– Jos asian kokee ongelmalliseksi, roll-onin voi vaihtaa stickiin, joka on heti kuiva. Myös sprayt ovat erityisesti kesällä suosittuja vaihtoehtoja, Gahmberg kertoo.


  

Vichy Homme, 15,85 e (317 e/l)

Alkoholiton, parabeeniton antiperspirantti, jonka luvataan sopivan herkälle iholle. Takaa suojan hikoilua vastaan 48 tunniksi. Kokeilun perusteella tätä ei ole syytä epäillä, ei ainakaan sillä hikimäärällä, jonka keväinen testijakso tarjosi.

Plussat

+ Ei sodi miehen taikakaapista löytyvien eau de toiletien tuoksumaailman kanssa.
+ Mustavalkoinen purtilo henkii minimalistista arvokkuutta.
+ Roll on -pakkauksen rulla on sopivan kuiva. Se on kuin täydellisesti kostutettu maalitela.
+ Vaikuttaa kuivahtavan kainaloon oikein annosteltuna nopeasti.

Miinukset

-

 

Triple Dry Active Fragrance, 11,40 e (228 e/l)

Antibakteerinen antiperspirantti, jossa on piristävä tuoksu. Tuotelupauksena hikoilun ehkäisy 72 tunnin ajan. Käytön jatkuessa aineen lisäyskerrat voisi ohjeen mukaan harventaa kolmeen kertaan viikossa. Kotirauhan nimissä en kuitenkaan uskaltanut tätä vaihtoehtoa kokeilla testijakson aikana.

Plussat

+ Kuivahtaa nopeasti oikein annosteltuna. Liikaa annosteltuna tarvitaan hiustenkuivaajaa.
+ Pakkauksesta saa tukevan otteen.

Miinukset

- Näennäisen sporttinen purtilo on tyylikäs kuin rippipuku hääjuhlassa.- Tuoksu aavistuksen kukkea, jopa feminiininen.

 

Testaaja

Avainapteekkien tuotteita avoimin mielin ja omalla tyylillään kokeileva Juha on kolmekymppinen, työssäkäyvä perheenisä. Hänen elämänsä on melkoisen kiireistä ja kuluttavaa. 
Juha karsastaa komeudenhoitovinkkejä, mutta haluaa kyllä tuoksua hyvältä ja pitää ihonsa kimmoisana.

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje