Anti-age-tuotteet ikääntyvälle iholle

  • 0613_tehohoitoa_100x530

Ikääntyvälle iholle sopivat anti-age-tuotteet aktivoivat solutoimintaa. Apteekissa osataan auttaa oikeiden tuotteiden valinnassa.

– Anti-age-tuotteet aktivoivat ihon toimintoja, lisäävät sen kykyä sitoa kosteutta ja suojaavat antioksidanttien ja UV-suojan avulla, kosmetologi Tiina Gahmberg Tampereen Koivu apteekista sanoo.

Anti-age-tuotteita suositellaan käytettäväksi noin 30-vuotiaasta lähtien. Aluksi kannattaa käyttää kevyitä ennaltaehkäiseviä tuotteita. Vähitellen, ihon muutosten mukaan, voi ottaa käyttöön tehokkaampia hoitotuotteita. Kun iho alkaa vaihdevuosien myötä menettää kimmoisuuttaan, siirrytään kiinteyttävämpiin voiteisiin.

Vaikka kosmetiikkateollisuus kehittää uusia vaikuttavia ainesosia, monissa tuotteissa toistuvat samat tutut tehoaineet erilaisina yhdisteinä. Suojaavana aineena käytetään esimerkiksi karitevoita. Pehmeyttä iholle tavoitellaan peptidien ja aminohappojen avulla. Monissa ryppyjä tasoittavissa voiteissa on retinolia ja hyaluronihappoa. Viimeisin trendi on volyymivoide, jonka kerrotaan täyteläistävän.

Suoraan luonnosta saatavat aineet ovat suosittuja. Niissä vaikuttavina aineina voi olla esimerkiksi marjoista ja hedelmistä saatavia ainesosia. Marjoja hyödynnetään esimerkiksi Lumene LAB -sarjassa.

– Monet ainesosat ovat biologisia, ja niitä on ihossa luonnostaan. Niiden tuotanto vain heikkenee iän myötä, Tiina Gahmberg muistuttaa.
Sopivan tuotteen löytäminen kymmenien vaihtoehtojen joukosta voi olla vaikeaa. Gahmberg kannustaa kääntymään osaavan apteekkihenkilökunnan puoleen, sillä kosmetologit ja farmaseutit voivat kertoa tuotteista enemmän kuin mitä hyllyn reunassa tai pakkauksessa lukee.

– Apteekissa lähdemme aina liikkeelle asiakkaan tarpeista. Kartoitamme ihon kunnon ja tyypin sekä tarkistamme mahdollisen allergisuuden hajusteille tai esimerkiksi raaka-aineelle.

Hajusteettomia tuotteita löytyy ainakin suomalaisesta Favora-sarjasta sekä Eucerin-tuotesarjasta.

Tehokkaasti solutoimintaa aktivoivat tuotteet saattavat vilkastuttaa pintaverenkiertoa, joten couperosa-iholle kannattaa valita herkälle iholle sopiva, ihon punoitusta vähentävä ja rauhoittava tuote. Myöskään akne ja epäpuhdas iho eivät ole este anti-age-tuotteiden käytölle.

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje