5 parasta tuotetta atooppiselle iholle + 3 vinkkiä

  • AA0119_peili_atooppinen

Atooppisen ihon hoidossa ennalta-ehkäisy on kaiken a ja o. Pidä kuivuminen ja kutina kurissa hoitamalla ihoa säännöllisesti. Näillä tuotteilla ja ohjeilla onnistut!

Atopik Sensitive ihovoide

Kotimainen kauraöljy ja ­ravitseva mangovoi rauhoittavat ihoa. Voide on FI-Natura-sertifioitua luonnonkosme­tiikkaa. Kosteuttava voide imeytyy nopeasti ja sopii koko perheelle.

200 ml, 19,80 e.

ACO Cano+ Moisturizing Body ­Spray

Vartalosuihke korjaa vaurioi­tunutta ihoa ja kosteuttaa tehokkasti. Sopii koko keholle ja myös lapsille. Sprayn rasvapitoisuus on kymmenen prosenttia.

150 ml, 16,90 e.

Avène XeraCalm A.D ­Lipid-replenishing Cream 

Erittäin tehokas kutinaa rauhoittava voide koko vartalon ja kasvojen kuivalle iholle. Voide ­sisältää I-modulia®-yhdistettä, joka ehkäisee ja vähentää kutinaa, ­punoitusta ja ihoärsytystä.
200 ml, 24,30 e.

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ Lipid-replenishing Balm 

Rauhoittava vartalovoide atooppisen ihon hoitoon. Aqua Posae Filiformis -ainesosa vahvistaa ja tasapainottaa ihon suojakerrosta.

200 ml, 21,40 e.

CeraVe L’Oreal Moisturising Cream 

Kosteusvoide sisältää kolmea eri keramidia sekä hyaluronihappoa ja glyseriiniä. Ihotautilääkäreiden kehittämä tuote auttaa korjaamaan ja vahvistamaan ihon luonnollista suojaa.

177 ml, 9,95 e.

Näin hoidat atooppista ihoa

1. Rasvaa säännöllisesti

Atooppiselta iholta haihtuu liikaa kosteutta, ja kuivuessaan iho helposti kutisee. Kun sitä raapii, se ­ärtyy, menee rikki ja voi tulehtua. Atooppisuuteen taipuvaisen ihon hoitamisessa kaiken perusta on ihon säännöllinen hoito. Hoidon perusta on jatkuva, huolellinen ihon rasvaus tarkoitukseen sopivalla voiteella. Oikean voiteen valinnassa apteekin asiantunteva henkilökunta auttaa mielellään.

2. Puhdista hellästi

B Toinen tärkeä asia atooppisen ihon hoidossa on puhtaus. Ihon puhdistukseen voi käyttää perusvoiteita tai hellävaraisia puhdistusaineita, joita on hyvä käyttää myös käsienpesussa saippuan sijaan. Puhdistamisen jälkeen iho on kuivateltava huolellisesti.

Kauneudenhoidossa kannattaa suosia herkälle iholle tarkoitettuja, mietoja ja hajustamattomia tuotteita. Atooppinen iho ärtyy hikoilusta helposti, joten hengittävät vaatemateriaalit sopivat sille parhaiten.

3. Käy tarvittaessa lääkärissä

C Jos atooppinen iho tulehtuu, se hilseilee, halkeilee ja punoittaa. Iholle voi nousta myös rakkuloita. Silloin on käännyttävä ihotautilääkärin puoleen. Erikoislääkärin määräämiä lääkevoiteita käytetään kun perusrasvaus ja kortisonivoiteet oikein käytettyinä eivät ole auttaneet.

Vinkki:

▶ Atooppinen iho oireilee eniten yleensä lokakuusta huhtikuuhun, kun lämmitys sisällä ja pakkanen ulkona kuivattavat ilmaa. Kysy apteekista neuvoa ja ehkäise ennalta ihon kuivuminen säännöllisellä hoidolla ja sopi­villa voiteilla.

Asiantuntijana farmanomi-kosmetologi Arja Mikkola, Apteekki Easton, Helsinki.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

85123589 Avainapteekit_Cystalia banneri_215x300px_052021

Aqualan_L_banneri_avainapteekit_215x500_2021

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje