Täit - näin häädät loiset

Täi

Päätäi viihtyy yhtä lailla vastapestyissä kuin pesemättömissäkin hiuksissa. Se aiheuttaa kutinaa ja ärsyttää hiuspohjaa sekä niskaa. Kutisevat näpyt houkuttelevat raapimaan, jolloin iho rikkoutuu ja tulehtuu herkästi.

Täi tarttuu lähikontaktissa hiuspohjasta toiseen ja esimerkiksi päähineiden ja hiussolkien välityksellä. Lemmikistä ei tartuntaa voi saada.
Apteekissa on tunkeilijan häätämiseen tarjolla useita erilaisia valmisteita. Vanhoissa lääkevalmisteissa teho perustuu täit suoraan tappavaan yhdisteeseen, kun taas uudempien lääkkeettömien vaihtoehtojen (Paranix, Nyda, Linicin) mineraaliöljyt ja dimetikoni tukehduttavat täit tukkimalla niiden hengitysaukot.

Hoito on tarkoitettu vain tartunnan saaneille. Hiuspohjan kanssa kosketuksissa olleet päähineet ja vuodevaatteet pestään 60 asteessa tai laitetaan vuorokaudeksi pakastimeen.

Täitartuntoja voi myös koettaa ehkäistä ennalta tarkoitukseen kehitetyillä valmisteilla. Tällaisia valmisteita ovat Paranix Protection ja Linicin Prevent Spray. Spray suihkautetaan kuiviin hiuksiin ja sen teho kestää seitsemän tuntia. Suihketta lisätään uinnin tai hiusten harjaamisen jälkeen. Tervantuoksuinen Rausch Pajunkuori -shampoo pari kolme kertaa viikossa käytettynä auttaa myös torjumaan täitä.

Asiantuntijana apteekkari Reija Yrjölä Koivu Apteekista Tampereelta.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje