Luonnonpihka on tehokas haavan hoitaja

luonnonpihka-haavan-hoito

Kun havupuu vahingoittuu, haavakohta erittää pihkaa suojatakseen puuta taudinaiheuttajilta. Pihka hoitaa myös ihmisen vaurioitunutta ihoa.

”Jo satoja vuosia sitten kansa käytti pihkaa muun muassa ihohaavoihin, märkiviin ihotulehduksiin ja hyttysen pistoihin. Nykyäänkin pihkalla parannetaan haavoja ja sienitulehduksia”, professori Pentti Sipponen Repolar Oy:stä kertoo.

”Pihkan teho perustuu sen kykyyn hillitä bakteerien kasvua, ja tämä puolestaan selittyy pitkälti sen sisältämillä hartsihapoilla. Luonnonpihkassa on myös lignaaneja, kasvipohjaisia hormoneja, jotka edistävät solujen uusiutumista ja nopeuttavat haavojen paranemista.”

Pihka torjuu taudinaiheuttajia antibioottejakin tehokkaammin. Laboratoriotutkimuksissa on havaittu, että se päihittää jopa lääkkeille vastustuskykyiset mikrobit, kuten sairaaloita kiusaavat MRSA- ja enterokokkibakteerit sekä rihmasienet.

Monet lääkärit käyttävät pihkaa vaikeiden kroonisten haavojen, kuten tulehtuneiden leikkaushaavojen sekä sääri- ja painehaavojen hoitoon.

Kotikäyttöön myytävät pihkatuotteet soveltuvat tulehtuneisiin ja ärtyneisiin haavoihin ja nirhamiin. Palovammoissa pihka hoitaa kipua ja ehkäisee tulehdusta ja rakkuloita. Se näyttäisi helpottavan myös joidenkin psoriaatikkojen oireita.

Hyvä tietää luonnonpihkasta:

  • Terveydenhoitotuotteena myytävä luonnonpihka on puhdistettua kuusenpihkaa
  • Luonnonpihkaa myydään apteekissa salvana ja lakkana:
    • pihkasalvaa käytetään haavojen hoitoon
    • pihkalakkaa käytetään kynsisieni-infektioiden ja kynsivallin tulehdusten hoitoon
  • Pihkatuotteet eivät sovellu kumiallergikolle, koska luonnonpihka sisältää hartseja

Lisää aiheesta:

Hoida haavat oikein

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

38231_Perrigo_ACO_Sun_Avainapteekit_banner_215x500
banneri Nicotinel_215x550

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje