Helpotusta lapsen nuhaan

  • apteekin hyllyltä

Miten voisin auttaa nuhaisen lapsen oloa, kun hänen nenänsä valuu ja on jatkuvasti tukkoinen?

Tavallisin lapsen nuhan aiheuttaja on virusperäinen perusflunssa. Tukkoinen olo tekee lapsen olon hankalaksi, koska nuhan takia on vaikea hengittää nenän kautta, syödä ja nukkua. Kotikonstina kannattaa nostaa flunssaisen lapsen sängyn pääpuolta ylöspäin tyynyjen tai sängynjalkojen alle laitettavien tukien avulla. Pienet lapset eivät vielä osaa niistää nenäliinalla, joten nenän puhdistamiseen tarvitaan muita keinoja. 

Nenää kannattaa puhdistaa ja huuhdella keittosuolatipoilla tai -suihkeilla. Keittosuolatuotteet puhdistavat hengitysteitä, ehkäisevät tulehduksia ja kosteuttavat ärtyneitä limakalvoja. Näitä tuotteita voi käyttää turvallisesti päivittäin niin pitkään kuin tarvitaan. Lyhytaikaisesti voidaan käyttää verisuonia supistavaa lääkeainetta sisältävää nenäsuihketta tai -tippaa korkeintaan viiden vuorokauden ajan. Huomioi tuotteissa mainitut ikärajat ja käytä lapsille tarkoitettuja, miedompia tuotteita. Autamme Avainapteekissa mielellämme oikean tuotteen valinnassa!

Täsmätuote:

Physiomer Baby -nenäsuihke, 115 ml, 12,80 e (111,30 e/kg).

Asiantuntijana farmaseutti Mervi Virkorinne Akaan apteekista.

Hoida flunssainen lapsi hyvin

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje