Miksi kissa kurittaa?

  • AA0219__elain_kissa_puree

Miksi kissa raapii ja puree? Miten ongelmakäytöstä voi hoitaa?

– Kissa haluaa saalistaa ja leikkiä, ja jos se ei saa tehdä sitä tarpeeksi, se voi purkaa turhautumisensa ihmiseen. Joskus taustalla on sairaus tai terveys­ongelma, joka vaatii lääkärin hoitoa, ­sanoo Laura Hölkki, Lappeenrannan seudun eläinsuojeluyhdistyksen Eläinkoti Pesän vastaava.

Miten raapimista ja puremista voi ­ehkäistä?

– Ensimmäiseksi lisäisin aktivoinnin määrää. Kissaa pitäisi leikittää useita kertoja päivässä. Sen päätteeksi ­kissalle on hyvä tarjota palkaksi herkkupala tai ruokaa. Tarkistaisin myös kissan olosuhteet. Onko sillä riittävästi kiipeily- ja raapimispuita?

Koska kannattaa mennä lääkäriin?

– Silloin kun kissan käytös muuttuu äkisti: siitä tulee esimerkiksi aggressiivisempi, vetäytyvämpi tai huomion­hakuisempi kuin ­tavallisesti. Taustalla voi olla sairaus. On myös hyvä selvittää, syökö ja juoko kissa normaalisti.

Mitä tehdä, jos ongelmat jatkuvat,  vaikka kissa on terve?

–  Feromonivalmisteet sekä ­eteerisistä öljyistä tehty stressiä poistava ­valmiste voivat rauhoittaa kissaa. Samoin kastrointi tai sterilointi, ja se kannattaa ­tehdä varhaisessa vaiheessa. Usein kissa kaipaa lajitoverin seuraa, joten kissa­kaveri voi vähentää yliaktiivisuutta.

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje