Mikrosiru lemmikille

  • elaimet_sirutus

Tunnistusmerkitseminen haluttaisiin pakolliseksi myös Suomessa.

Lemmikkieläimen merkitseminen mikrosirulla on Suomessa vapaaehtoista, mutta koirista valtaosa sirutetaan ja rekisteröidään jo nyt. Tunnistussiru ja siihen liittyvä rekisteröinti auttavat löytöeläimen omistajan selvittämisessä. Ratkaisevaa on myös omistajan aktiivisuus: eläintä on ryhdyttävä etsimään aktiivisesti heti katoamisen jälkeen.

Koirien tunnistusmerkitseminen ja rekisteröinti on pakollista jo lähes kaikissa EU-maissa, ja todennäköistä on, että sama velvoite tulee koskemaan myös kissoja. Esimerkiksi Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY toivoo, että kissojen ja koirien mikrosirutus ja rekisteröinti säädettäisiin Suomessakin pakolliseksi ja että Suomeen perustettaisiin keskusrekisteri, johon kaikkien sirutettujen eläinten tiedot tallennettaisiin. Monen erillisen tietokannan järjestelmä vaikeuttaa ja hidastaa eläimen omistajan löytymistä.

Eläinsuojeluyhdistyksestä muistutetaan, että tunnistusmerkintä- ja rekisteröintivelvoitteen avulla myös lemmikkinsä hylänneet omistajat saataisiin rikosvastuuseen eläimen heitteillejätöstä. Näin esimerkiksi kesän lopuksi heitteille jätettyjen kesäkissojen määrä saattaisi vähentyä.
Merkittyjen eläinten tietokantoja ylläpitävät muun muassa Turvasiru.fi- ja Siruhaku.fi-verkkopalvelu, Suomen Kennelliitto ja Suomen Kissaliitto.

Lähde: HESY

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

85123589 Avainapteekit_Cystalia banneri_215x300px_052021

Aqualan_L_banneri_avainapteekit_215x500_2021

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje