Lemmikin tassut priimakuntoon

  • AA0519_elaimet_tassut_priimakuntoon

Lemmikin tassujen hoidossa tärkeintä on säännöllinen tassujen tarkastaminen.

– Tassuihin tulee helposti tulehduksia ja kynsivaurioita. Jos eläin ontuu, nuolee tai puree tassujaan, on syytä tarkistaa tilanne. Muuten riittää, että esimerkiksi kerran viikossa tarkistaa tassut, eläinlääkäri Jonnariina Pulli eläinlääkäriasema Taikatassusta Klaukkalasta kertoo.

Mitä perusasioita on syytä muistaa?

– Tassut pidetään puhtaina ja kuivina ja kynnet lyhyinä. Tassunpohjien ja varpaiden väliin muodostuneet takut ja huopapaakut poistetaan. Anturoita  rasvataan vain, jos ne ovat kuivat tai halkeilevat. Hanki kotiin kynsisakset, lemmikkisampoota ja pitkäkarvaisille koirille myös karvanajokone.

Kuinka usein kynnet pitää leikata?

– Koiran kynnet leikataan yleensä kerran viikossa. Kynnet ovat liian pitkät, kun niiden kärkeen tulee pieni koukku. Kissan kynsiä ei yleensä tarvitse lyhentää, poikkeuksena tilanne, jossa ne eivät pysy tassun suojassa oikeassa asennossa eikä kissa siksi huolla niitä itse. 

Miten tassuja voi suojata?

– Märät ja likaiset tassut pestään ja kuivataan huolellisesti jokaisen ulkoilun jälkeen. Tassutossut suojaavat kuumalta ja pakkaselta. Lumipaakkujen tarttumista voi estää fleecetossujen avulla.

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

38231_Perrigo_ACO_Sun_Avainapteekit_banner_215x500
banneri Nicotinel_215x550

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje