Lemmikin painonhallinta on myös omistajan etu

  • kissa_lihavuus

Lemmikki kaipaa ihmisen tavoin liikuntaa ja terveitä elämäntapoja. Liian pulska lemmikki voi huonosti. 

Liikapaino ei ole kiva juttu karvaiselle kaverillekaan. Pulskaa lemmikkiä vaanivat samat vaivat kuin ylipainoista ihmistä: nivelongelmat alkavat kiusata, diabeteksen riski kasvaa ja liikunnan into lässähtää. Jos lemmikin paino huolestuttaa, tee ainakin tämä:

  • Leikitä. Lelujen perässä kirmailu on hyväksi niin lemmikin kropalle kuin psyykellekin. Koeta palkita kissa tai koira makupalojen sijaan riehakkaalla leikillä.
  • Kannusta liikkumaan. Uudet lenkkimaastot uusine hajuineen aktivoivat koiraa. Lisää liikuntaa vähitellen. Kissaa voi kannustaa liikkumaan enemmän muun muassa kiipeilytelineiden ja lelujen avulla.
  • Uudista ruokailutottumuksia. Sijoita esimerkiksi kissan ruokakuppi tasolle, jonne kissa joutuu kiipeämään.
  • Rajoita herkuttelua. Makupaloista ja ihmisen ruoantähteistä kertyy lemmikille ylimääräistä energiaa samaan tapaan kuin herkuista ihmiselle. Kun lemmikkisi kerjää, helli sitä sen sijaan, että antaisit herkun.
  • Vaihda vähempikaloriseen. Valitse lemmikille painonpudotusta tukevaa ruokaa, joka on täyttävää, mutta sisältää niukasti energiaa. Eläinlääkäriltä tai eläinkaupoista saat neuvoja lemmikillesi sopivan ruoan valitsemiseen.

Lähde: Royal Canin

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

85123589 Avainapteekit_Cystalia banneri_215x300px_052021

Aqualan_L_banneri_avainapteekit_215x500_2021

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje