Koiran korvatulehdus vaatii lääkäriä

  • AA0618_elain_koira

Nämä kolme tekijää altistavat koiran korvatulehdukselle. 

– Näen praktiikassani tasaisesti korvatulehduksia ympäri vuoden. On tärkeää ymmärtää, että koiran tai kissan ulkokorvan tulehdus ei ole vain diagnoosi, vaan sairauden oire, muistuttaa vantaalaisen Eläinlääkäriasema Valjakon eläinlääkäri Kaisa Murole.

Mitkä tekijät altistavat korvatulehduksille?

– Kosteus tai runsas karvan määrä korvakäytävässä sekä raskaat, roikkuvat korvat. Ensisijaisena sairautena korvatulehduksen taustalla yleisimpinä ovat allergiset sairaudet sekä loistartunnat. Toissijaisena syynä korvatulehduksille ovat bakteeri- ja hiivatulehdukset.

Mistä korvatulehduksen tunnistaa?

– Lemmikki voi ravistella tai raapia korvia usein. Korvanlehden sisäpinta voi olla paksuuntunut ja punoittava ja korvakäytävässä voi olla eritettä, jonka väri vaihtelee vaaleasta tummanruskeaan.

Miten korvatulehduksia hoidetaan?

– Korvatulehduksen onnistunut hoito vaatii kaikkien taustasyiden tunnistamista ja hoitamista. Pelkät korvatipat harvoin hoitavat vaivan lopullisesti, ne vain lievittävät oireita. Hoitona käytetään paikallisia puhdisteita sekä lääkeliuoksia suoraan korviin. Onnistuneen hoidon takaavat korvakäytävän täydellinen puhdistaminen eläinlääkärillä ja aina kontrollikäynti.

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

Nettibanneri_madoton
Nettibanneri_Aco
Nettibanneri_Nicotinel
Nettibanneri_NudriDrink
Nettibanneri_Vichy

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje