Siitepölyallergikko: hoida lääkitys kuntoon!

allergia-siitepöly-hoito-aloitus

Siitepölyallergian hoidossa tärkeää on ennakointi.

Koivuallergikoilla luvassa helpompi kevät

Siitepölyallergiselle kevät on monesti tuskaa, ja vuoden takainen koivun jättikukinta on vielä tuoreessa muistissa. Lehtipuiden norkkoja laskemalla tästä keväästä on ennustettu huomattavasti helpompaa.

Ennakoimalla paras tulos

Allergisten oireiden hoidossa paras hoitovaste saavutetaan ennakoimalla. Jos tiedät, että kärsit voimakkaista oireista jo siitepölykauden alussa, kannattaa antihistamiinivalmisteen ja mahdollisen nenäsuihkeen käyttö aloittaa ennen oireiden ilmenemistä.

Jos oireet ja niihin liittyvä tulehdus nenäontelossa pääsevät pahaksi, oireiden taltuttaminen vaatii enemmän aikaa. 

Allergisen nuhan hoito

Allergisen nuhan hoito aloitetaan tavallisesti uusilla, väsyttämättömillä antihistamiinivalmisteilla, joihin tarvittaessa yhdistetään paikallisesti nenäontelossa vaikuttava kortisoninenäsuihke.

Muista myös silmätipat

Jos myös silmät oireilevat voimakkaasti, hoitoon lisätään tarkoitukseen sopivat silmätipat, joita saa sekä pulloon pakattuna että kertakäyttöpipeteissä.  

Apua lääkäristä ja apteekista

Lääkäriin kannattaa mennä silloin, jos oireet tulevat ensi kertaa lapselle tai ne ovat aikuisellakin niin voimakkaat, että itse aloitetusta hoidosta ei tunnu olevan riittävästi apua. Tutkimuksiin on aihetta myös silloin, mikäli allerginen nuha on jatkuvaa. Tällöin harkintaan voikin tulla siedätyshoito.

Allergiaoireiden yllättäessä kannattaa kysyä neuvoja Avainapteekin farmaseutilta, sillä tuotevalikoimaan on tullut useampia uutuuksia tämän kevään aikana. Desloratadiinia sisältäviä valmisteita saa nyt ensimmäistä kertaa myös ilman reseptiä. 

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

85123589 Avainapteekit_Cystalia banneri_215x300px_052021

Aqualan_L_banneri_avainapteekit_215x500_2021

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje