Miksi lääkkeet eivät poista allergiani oireita?

farmaseutti_allergialaakkeet

Silmät kutiavat ja aivastelen vaikka minulla on antihistamiinitabletti käytössä. Mitä avuksi?

Allergiaoireisiin kuuluvat kirkas vetinen nuha, tukkoisuus, nenän ja silmien kutina, punoittavat ja vetistävät silmät ja aivastelu. Allergisen nuhan oireet ovat usein pahimmillaan aamulla.

Antihistamiinitabletit tehoavat parhaiten, jos otat niitä ennen altistumista ja oireiden ilmaantumista. Maksimivaikutus alkaa vasta useiden tunnin kuluttua, jos altistus on jo tapahtunut. Tablettien lisäksi voit käyttää allergiasilmätippoja ja kortisoninenäsumutetta. Kortisoninenäsumutteiden täysi vaikutus alkaa vasta parin päivän kuluttua käytön aloittamisesta ja niitä pitäisi käyttää säännöllisesti. Aloita suuremmalla annoksella, ja kun vaikutus alkaa, voit pienentää annosta.

Voit vähentää allergiaoireita oleskelemalla ulkona aikana, jolloin on vähiten siitepölyä ilmassa, esimerkiksi aamulla ja illalla. Älä kuivaa pyykkiä tai tuuleta vuodevaatteita ulkona siitepölykaudella. Huuhtele myös siitepöly hiuksistasi ennen nukkumaanmenoa. Pidä kotisi ovet ja ikkunat kiinni pahimpana siitepölykautena.

Hakeudu lääkäriin, jos sinulla on voimakkaat ja pitkään kestäneet oireet. Lääkäriin on myös syytä mennä, jos itsehoito ei auta. Hakeudu tutkimuksiin, jos olet epävarma diagnoosistasi.

13.4.2011

Allergiatestin tulos on viitteellinen

Kuulutko näihin ristiallergiaryhmiin?

Allergian siedätyshoitoon on tarjolla useita vaihtoehtoja

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje