Ystävälliset myyjät, hyvä palvelu

apteekki-nuoret-asiointi

Nuoret ovat tottuneita asioimaan apteekissa ja tyytyväisiä siellä saamaansa palveluun. Terveyspulmissa he hakevat apua vanhemmilta ja alan asiantuntijoilta tai etsivät tiedon internetistä.

Edellä mainitut tulokset selvisivät Apoteekki-lehden kyselystä, johon vastasi viime toukokuussa 65 helsinkiläiskoulujen oppilasta.

Kyselyssä nuorilta selvitettiin heidän kokemuksiaan apteekissa asioinnista. Nuorilta kysyttiin muun muassa, kuinka usein ja kenen kanssa he asioivat apteekissa sekä millaista palvelua siellä saavat.

Vastaajat olivat 13–18-vuotiaita ja opiskelivat peruskoulun luokilla 7–9 ja lukiossa. 

Apteekissa asiointi on tuttua

Yhdeksän kymmenestä kyselyyn vastanneesta helsinkiläisnuoresta oli asioinut apteekissa joskus, suurin osa viimeisen puolen vuoden aikana.

Puolet oli ostanut apteekista reseptilääkkeitä ja puolet reseptivapaita itsehoitolääkkeitä.

Itsehoitovalmisteista suosituimpia olivat särkylääkkeet, vitamiinit, kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteet sekä haavanhoitotuotteet, kuten laastarit.

Yli puolet nuorista asioi apteekissa yleensä jonkun toisen seurassa ja lähes aina tämä henkilö on jompi kumpi nuoren vanhemmista.

Tyytyväisiä asiakkaita

Lähes kaikki apteekissa asioineet nuoret kokivat saaneensa siellä hyvää palvelua.  Heidän kysymyksiinsä vastattiin asiallisesti, ystävällisesti ja asiantuntevasti ja palvelu oli nopeaa.

Nuoret kokivat hyväksi sen, että myyjät auttoivat eri tuotteiden vertailussa ja osasivat antaa hyviä neuvoja sopivan valmisteen valintaan.

”Ystävällinen myyjä ja osasi neuvoa tarvitsemassani asiassa!”

”Myyjä oli ystävällinen ja tiesi missä kaikki oli. Hän myös selvitti rasvan vaikutukset jne.”

”Sain mitä tarvitsin.”

”Palvelu on aina ollut hyvää.”

Terveystietoa vanhemmilta

Apoteekki-lehden kyselyssä nuorilta kysyttiin myös, mistä he etsivät tietoa terveyteen ja hyvinvointiin liittyviin kysymyksiinsä.

Yli puolet nuorista luottaa vanhempiinsa ja lähtee ratkaisemaan heidän kanssaan mieltä vaivaavia terveysasioita.

Loput vastaajista etsii terveystiedon internetistä tai kysyy pulmaansa neuvoa terveydenhuollon asiantuntijalta (terveydenhoitaja, lääkäri, psykologi, fysioterapeutti).

Oma terveys huolettaa pientä osaa

Suurin osa eli kolme neljäsosaa kyselyyn vastanneista nuorista kuitenkin kertoi, ettei heitä ollut viime aikoina mietityttänyt mikään omaan terveyteen liittyvä asia. 

Neljäsosaa vastaajista oli mietityttänyt kyselyn tekohetkellä omaan terveyteen liittyvä asia. Huolta aiheuttivat erilaiset kivut, kuten niskasärky, sekä kevään allergiaoireet.

Terveysasioita miettineistä alle puolet oli hakenut pulmaansa lisätietoa joko keskustelemalla ulkopuolisten asiantuntijoiden tai vanhempiensa kanssa.

Osa etsi terveystietoa myös internetistä lähinnä Google-hakupalvelun kautta.

30.7.2012

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje