Varmista järkevä lääkehoito

  • AA0318_tropit_laakelista

Voit itse vaikuttaa siihen, että saat hyvää lääkehoitoa. Lue kaikki vinkit ja ota ainakin lääkityslista käyttöön heti.

Järkevän lääkehoidon toteutumisessa voi olla ongelmia niin lääkkeen määräämisessä, toimittamisessa kuin käytössäkin, todetaan Sopiva lääke -kampanjassa. Jokainen lääkkeen käyttäjä voi myös osaltaan vaikuttaa asiaan.

  • Kerro avoimesti vaivoistasi ja tuntemuksistasi. Vain niin voit saada oikeanlaista hoitoa.
  • Tee ajantasainen lääkityslista. Kirjaa listaan kaikki käyttämäsi reseptilääkkeet, itsehoitolääkkeet, ravintolisät ja rokotteet sekä niiden annokset ja käyttötarkoitukset. Omakanta.fi -palvelusta näet sinulle määrätyt reseptit. Pidä listaa aina mukanasi, jolloin apteekissa tai terveydenhuollossa voidaan helposti tarkistaa lääkkeiden mahdolliset haitta- ja yhteisvaikutukset. Tarkista, että myös läheistesi lääkityslistat ovat kunnossa.
  • Kerro, miten olet hoitanut itseäsi ja kuinka lääkkeesi ovat toimineet.
  • Kysy rohkeasti lisätietoa sinua hoitavalta henkilöltä tai omasta apteekistasi, jos jokin lääkkeisiin liittyvä asia mietityttää.
  • Sovi lääkärin kanssa lääkehoidostasi. Käytä vain sinulle määrättyjä lääkkeitä, äläkä muuta omatoimisesti lääkitystäsi. Kysy myös muista sopivista lääkkeistä ja hoidoista, niiden eduista tai haitoista.
  • Lääkärin kanssa voi keskustella myös lääkkeiden hinnoista. Varmasti ajantasalla olevaa hintaneuvontaa on saatavilla apteekeissa.

Lähde ja lisätietoa Lääkehoidonpäivän sivuilta

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje