Reseptit vain diginä

  • tropit_digi

Vuoden 2017 tammikuusta alkaen paperi- ja puhelinreseptejä määrätään vain hätätilanteissa tai tietoliikennekatkosten aikana.

Vuoden 2017 tammikuusta alkaen paperi- ja puhelinreseptejä määrätään vain hätätilanteissa tai tietoliikennekatkosten aikana, esimerkiksi jos Kelan Kanta-palveluissa on häiriö. Sähköisiä reseptejä kirjoitetaan kaikissa julkisen ja yksityisen terveydenhuollon yksiköissä.

– Vanhoilla paperille kirjoitetuilla resepteillä saa vielä lääkkeensä reseptin voimassaolon loppuun asti, muistuttaa asiantuntijaproviisori Iiro Salonen Apteekkariliitosta.

Kun asiakas tuo paperireseptin apteekkiin, apteekki tallentaa sen Kelan Reseptikeskukseen.

Tammikuusta 2017 alkaen kirjoitetut reseptit ovat voimassa kaksi vuotta lääkkeen määräämis- tai uusimispäivästä. Poikkeuksen tekevät pääasiassa keskushermostoon vaikuttavat PKV-lääkkeet ja huumausainelääkkeet, joiden reseptit ovat edelleen voimassa vain yhden vuoden.

Kela-korttia ei välttämättä enää tarvitse esittää tiskillä, sillä henkilöllisyystodistus riittää Kela-korvauksien saamiseen. Apteekki saa haettua vaadittavat suorakorvaustiedot sähköisesti Kelan kyselypalvelusta reaaliajassa.

– Digitalisaatio tuo uusia palveluja ja esimerkiksi edistää lääkkeiden yhteisvaikutusten tarkistusta. Se myös parantaa tiedonkulkua terveydenhuollon eri toimijoiden välillä, sanoo Salonen.

Lue myös

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

Nettibanneri_madoton
Nettibanneri_Aco
Nettibanneri_Nicotinel
Nettibanneri_NudriDrink
Nettibanneri_Vichy

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje