Perusteos naiseuteen

  • pippa_laukka

Lääkäri Pippa Laukka tarkastelee Hyvinvoiva nainen -kirjassaan hyvinvointia terveyden, kehon muutosten, liikunnan ja ravinnon näkökulmasta.

Uutuuskirja Hyvinvoiva nainen (WSOY, 2017) on yhdistelmä sparraavaa jutustelua ja selkeitä faktoja. Lääkäri Pippa Laukka tarkastelee hyvinvointia terveyden, kehon muutosten, liikunnan ja ravinnon näkökulmasta.

”Elämänpolun reittejä on joskus vaikea järjellä ymmärtää ja ajatuksella seurata. Viimeistään nelikymppisenä alkaa tajuta, ettei olekaan kuolematon ikinuori,” Laukka kirjoittaa.

Kirja keskittyykin keski-ikään tai sen saapumiseen. Reipasta on se, miten teksteissä otetaan selkeästi ja perustellen kantaa lujassa oleviin käsityksiin. Esimerkiksi: Onko sokeri todellakin myrkkyä? (Liikaa nautittuna kyllä.) Lihottavatko hiilarit enemmän kuin muu ravinto? (Niitä pelätään liikaa.) Tasoittavatko maitohappobakteerit suoliston toimintaa? (Kyllä.) Tarvitaanko ravintolisiä varmistamaan ruokavalion monipuolisuus? (Ei välttämättä.)

Yksi parhaista osioista on Joka naisen soluoppi, jossa selitetään ymmärrettävästi elimistömme kiehtovaa monimutkaisuutta.

Hyvinvoiva nainen on miellyttävän lempeällä otteella tuotettu perusteos kodin kirjahyllyyyn. Ei haittaisi, jos myös perheen miehet tutustuisivat sen avulla naiseuden vaiheisiin. Nykytyyliin itse kirjoittaja näkyy kirjan kuvissa; hänen henkilöbrändinsä onkin vahva. Ratkaisu on hieman helppo ja nakertaa sisällön ajattomuutta sekä asiallisuutta.

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

Nettibanneri_madoton
Nettibanneri_Aco
Nettibanneri_Nicotinel
Nettibanneri_NudriDrink
Nettibanneri_Vichy

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje