Mikä on apteekkarin ja proviisorin ero?

  • paajuttu2

Apteekeissa työskentelee laaja joukko ammattilaisia, joista osaa ei ehkä osaisi apteekin henkilökuntaan kuuluvankaan.

Apteekkari on yksittäisen apteekin omistaja ja sen apteekkitoiminnan johtaja. Työn pääpaino on yrityksen johtamisessa, mutta usein apteekkari näkyy apteekissa myös asiakkaita palvelemassa. Apteekkarina voi toimia vain proviisorin koulutuksen saanut. Proviisori on ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut lääkkeiden ja lääkehoitojen asiantuntija, joka usein toimii esimies- tai suunnittelutehtävissä.

Farmaseutin työ on vaativaa, vastuullista asiakaspalvelua. Hän on asiantuntija, joka osaa kertoa asiakkaalle maallikkokielellä muun muassa lääkkeen vaikutuksista, yhteisvaikutuksista ja mahdollisista haitoista. Myös farmaseutilla on korkeakoulututkinto. Farmaseuteilla ja proviisoreilla voi olla lisäksi erityisosaamista esimerkiksi diabeteksen, astman tai sydänsairauksien osalta, ja he voivat tehdä lääkehoitojen arviointeja.

Joukko muitakin ammattilaisia työskentelee apteekeissa: he ovat kosmetologeja, lääketeknikoita tai kaupallisen tutkinnon suorittaneita. He huolehtivat apteekissa muun muassa kassapalveluista, lääkevarastosta, lääkkeiden logistiikasta ja kaikesta siitä, mikä saa asiakaspalvelun rullaamaan jouhevasti.

Lääketeknikko on usein apteekin tietotekniikkatukihenkilö, joka huolehtii ohjelmistopäivityksistä, varmuuskopioinneista ja vastaa laitteiden korjaustoimenpiteistä. Kosmetologit suunnittelevat apteekkikosmetiikan valikoimaa, markkinointia ja siihen liittyvää asiakaspalvelua. He myös opastavat asiakkaita yksilöllisesti sopivien ihonhoitotuotteiden valinnassa.

UusimmatYstävänpäivä_banneri_215x400_netti_uutiskirje

Avainapteekit-lehti

Avainapteekit tarjoukset_etusivu

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje