Marjaana Heikkinen treenaa sitkeästi arvokisoihin

  • AA0619_Tropit_heikkinen

Valmistautuminen vaatii vammaisurheilijalta kovaa itsekuria ja tiukan päiväohjelman aamusta iltaan.

Tuolikeihäänheittäjä Marjaana Heikkinen treenaa aamusta iltaan. Arvokisoihin valmistautuminen vaatii vammaisurheilijalta kovaa itsekuria ja tiukan päiväohjelman. Päivä voi alkaa kehon herättelyllä ja voimaharjoittelulla, jatkua kuntoutuksella kävelysimulaattorissa ja päättyä iltatreeneihin. Välillä on ruokailtava.

– Sellaista elämäni on ollut viimeisimmät kymmenen kuukautta. Treenejä, ruokailua ja unta, Marjaana kertoo.

Marjaana Heikkisen kehon vasen puoli halvaantui vuonna 2008 niskaleikkauksessa. Järkytys oli valtaisa, ja Marjaana vajosi syvään masennukseen. Mutta nyt, yksitoista vuotta myöhemmin, hän on paremmassa fyysisessä kunnossa kuin vammauduttuaan.

Suomen parhaiten menestynyt tuolikeihäänheittäjä ja hallitseva Euroopan mestari valmistautuu jälleen arvokisoihin. Seuraavat EM-kisat pidetään kesäkuussa Puolassa. Siitä on vain loikka elo-syyskuun vaihteessa pidettäviin paralympialaisiin. Entinen diakonissa-sairaanhoitaja ei olisi entisessä elämässään koskaan kuvitellut haaveilevansa urheilukisoista.

– Vammaisuus on pakko hyväksyä, mutta helppoa se ei ole. Elämäni on päivästä toiseen taistelua katkeruutta ja surua vastaan.

Entiseen ammattiinsa diakonissaksi hän ei voi enää palata, mutta uusia mahdollisuuksia voi avautua vaikkapa järjestöissä, vapaaehtois- tai seurakuntatoiminnassa. Ennen sitä on kuitenkin edessä vielä monet kisat.

Marjaanan apuna seitsemän hengen tiimi

Marjaanan menestyminen paraurheilussa on vaatinut suunnitelmallisuutta häneltä itseltään ja hänen läheisiltään. Tukena on perheen lisäksi
tiimi:

  • Henkilökohtainen valmentaja Kimmo Kinnunen
  • Psyykkinen valmentaja
  • Lääkäri
  • Hieroja
  • Kaksi fysioterapeuttia
  • Teknikko

Myös Avainapteekit tukee Marjaanaa paraurheilussa.

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje