Lähes kaikki Avainapteekit lakon ulkopuolella

apteekkien_lakko

Vain yksi Avainapteekki kuuluisi toukokuussa alkavan lakon piiriin.

Jos uudesta työehtosopimuksesta ei päästä sopuun, Palvelualojen ammattiliitto PAM aloittaa kaksipäiväisen työtaistelun keskiviikkona 11. toukokuuta. Lakon piirissä olisi yli 20 apteekkia sivupisteineen ympäri maata ja esimerkiksi kaikki Yliopiston Apteekit. Lakko päättyisi perjantaiyönä 13. toukokuuta klo 24.

PAM:in ja Apteekkien työantajaliiton välinen työehtosopimus päättyi maaliskuun lopulla, eikä uutta sopimusta ole saatu aikaan. Erimielisyyttä on muun muassa työehdoista ja palkankorotuksen tasosta.

Lähes kaikki Avainapteekit, lukuunottamatta yhtä, jäävät työtaistelun ulkopuolelle. Toteutuessaan työnseisaus ei kuitenkaan sulkisi sen piirissä olevia apteekkeja, sillä se koskee apteekkien avustavaa henkilökuntaa. Lakko voi kuitenkin jossain määrin hidastaa apteekin palvelua. Farmaseuttinen henkilökunta on töissä normaalisti lakon aikana.

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje