Kaikkea hyvää muistillesi

  • AA0519_tropit_muistipaketti

Avainapteekit kokosi Muistipalvelupaketin Muistiliiton kanssa.

Läheisen tai oma muistisairaus herättää huolta ja kysymyksiä. Siksi Avain­apteekit on koonnut Muistipalvelupaketin yhdessä Muistiliiton kanssa.

− Meidän asiakkaamme ja heidän omaisensa käyttävät paljon apteekkipalveluita, joten apteekki on meille tärkeä yhteistyökumppani. Muistiliittoon kuuluu 43 Muistiyhdistystä ja se on valtakunnallinen toimija, aivan kuten Avainapteekit-ketjukin, Muistiliiton suunnittelija Päivikki Paakkanen kertoo.

Ilmainen Muistipaketti on tarkoitettu niille, joilla on todettu tai epäillään alkavaa muistisairautta. Paketti sisältää muun muassa oman apteekin puhelinnumerolla varustetun jääkaappimagneetin, Muistiliiton julkaiseman Muisti-lehden sekä Avainapteekkien laatiman ohjelehtisen muistisairaille.

Kansiossa on myös tietoa muistisairaille sopivista oman apteekin tarjoamista palveluista. Näitä voivat olla esimerkiksi annosjakelu ja lääkkeiden kotiinkuljetus.

− Suuri osa Avainapteekkien henkilökunnasta on käynyt syksyn aikana järjestämämme Muistikummi-tuokion. Sen myötä he osaavat kohdata ja huomioida muistisairaan, Paakkanen kertoo.

Muistikummin tunnistaa rinnassa olevasta Muistikummi-pinssistä.

Avainapteekit tarjoaa tukea myös apteekkiasioinnin helpottamiseksi. Henkilökunta kertoo, miten muistisairas voi valtuuttaa läheisensä sujuvaan apteekkiasioiden hoitamiseen. Tarvittaessa henkilökunta avustaa apteekkikohtaisen eReseptivaltuutuksen tekemisessä tai neuvoo, kuinka Suomi.fi -valtuutus tehdään.

Lue lisää muistiongelmiin liittyen:

Lue lisää Muistipalvelupaketista

Kotihoito tuo avun kotiin

Älä jää muistisairauden kanssa yksin