Hyvinvointia odottajille

  • 0117__raskaana

Liikuntafysiologi ja fysioterapeutti Mari Stenman kannustaa uutuuskirjassaan äitejä täydellisyyden sijasta tasapainoon.

Moni nainen huomaa miettivänsä raskauden aikana esimerkiksi sitä, miten pääsee takaisin kuntoon synnytyksen jälkeen, syökö oikein ja lepääkö riittävästi. Liikuntafysiologi ja fysioterapeutti Mari Stenmanin uutuuskirja Liikkuvan äidin hyvinvointi (Fitra 2016) tarjoaa viimeisimmän tutkitun tiedon tähän aihepiiriin liittyen.

Kirja esittelee hyvinvoinnin rakennuspalikoita raskauden aikana. Suositukset perustuvat tutkimusnäyttöön, mutta teksti on popularisoitu helppolukuiseksi.
– Äitien liikkumisen, ravinnon ja levon pyhä kolminaisuus toimii täydellisesti vain Instagram-kuvissa. Kannustankin täydellisyyden sijaan tasapainoon, Mari Stenman sanoo.

Hyvinvointi on perusedellytys, jonka päälle muut tavoitteet rakentuvat. Kirjan periaatteet sopivatkin kaikille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille naisille ja heidän kanssaan töitä tekeville ammattilaisille.

Kirjan ensimmäinen osa keskittyy raskausaikaan selvittäen, miten kehon fysiologiset muutokset raskauden aikana vaikuttavat liikuntaan, ravintoon ja levon tarpeeseen, ja miten hyvinvointia tavoitteleva äiti voi vastata näihin kehon muuttuviin tarpeisiin.

Kirjan toinen osa selvittää kehon palautumista raskausajasta ja synnytyksestä. Lisäksi se paneutuu liikunnan, ravinnon ja levon tarpeisiin sekä haasteisiin vauva-aikana.

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje